Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vajon ő is későn fog elindulni?

Vajon ő is későn fog elindulni?

Figyelt kérdés
A nagyobbik gyermekem másfél évesen indult el. A kisebb pár héten belül tölti az első évét. Már 7 hónaposan felállt, a bútorok mellett közlekedik, de nem akar elindulni. Tudom, bőven van ideje, de én úgy látom, csak úgy érzi magát biztonságban, ha kapaszkodik vmiben. Például ha át akar menni vhova, ami számára csak egy lépés lenne, inkább mászva közelíti meg. A nagyobb gyerek is ilyen volt. Talán ő is később fog elindulni? Vagy ezt nem lehet ennyiből megállapítani? Pedig mindenki azt mondja, a második gyerek mozgásfejlődése gyorsabb, és eddig valóban gyorsabban csinált mindent, mint a nagy.

2022. jan. 3. 21:55
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem.Valószínűleg ő előbb indul el, mint az első.Ettől függetlenül az első gyereked se volt késve.
2022. jan. 3. 21:59
 2/6 anonim ***** válasza:

Az elsô nálunk másfél évesen, a második egyévesen ment önállóan. De a kicsi mindent hamarabb csinált, ill. ô szeretett hason feküdni újszülött korától, míg a tesójával kínlódtam a hason fektetéssel. És mint tudjuk, a hason fekvés jót tesz a mozgásfejlôdésnek... A kicsi most is ügyesebb minden mozgásos dologban.

Szerintem nálatok is esélyes, h a kicsi elôbb elindul.

2022. jan. 3. 22:01
 3/6 anonim ***** válasza:
A fiam 7 hos koraban maszott, nem sokkal kesobb felallt, majd kapaszkodva lepegetett honapokig, viszonr nem akart elindulni o sem, batortalan volt,rugozott max 1-2 lepes elore vagy annyi sem. Viszont nagyon ugyesen, gyorsan haladt, szinte alig kapaszkodva mar az utobbi honapban. 1.szulinapja utan 2 hettel a semmibol elindult, tok stabilan bejarta a szobajat, atment a haloszobaba, azota is gyakorol, de.meg neha maszik is:D tuti elfog a tied is hamarosan szerintem :)
2022. jan. 3. 22:47
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Első gyerek nálunk sem igazán szeretett hason feküdni, inkább hanyatt aludt addig, amíg meg nem tanult fordulni. A kicsi szinte a kezdetektől fogva csak hason szeret aludni.
2022. jan. 4. 07:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Első gyerek 8 hónaposan állt fel, de csak 18 hónaposan indult el.

Második gyerek szintén 8 hónaposan állt fel. De 11 hónaposan már ment.

Harmadik gyerek szintén 8 hónaposan állt fel, 13 hónapos 1-2 lépést már megtett 2 rövid táv között.

Minden gyerek más.

2022. jan. 4. 08:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is mindkét fiam 8 hósan állt fel, az egyik 16, a másik 12 hónaposan indult el.
2022. jan. 4. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!