Milyen értékben szoktatok gyerekruhát, játékot vásárolni?
Én ruhát csak turiban vásárolok a gyereknek, gyönyörű és új állapotú ruhák vannak 2-300 forintért, szóval feleslegesnek tartok ennél többet kifizetni rá, hiszen úgyis csak rövid ideig hordja, foltos lesz és koszos, kikopik a térde játék közben, satöbbi.
A játékok esetén viszont a minőségre megyek, nem szeretem a gagyi műanyag vackokat. Bár nem is veszek minden hónapban játékot, de ha igen, akkor inkább kiadok 7-8 ezret egy drágább fa játékra. De játékot is vettem már használtan, nyilván kizárólag jó állapotút, nem olyat, ami szétràgott vagy amin lekopott a festék.
Megjegyzem, anyagilag beleférne drágábban vásárolni, ha akarnánk, de lehet hogy akkor meg a gyereknek nem tudnánk félretenni. Inkább utóbbit választjuk.
Ruhákból én is preferálom a használtat. Általában előre vásárlok többet, pl. Hádában. Amennyiben valami hiányzik, akkor nem gond, hogy újat veszek, de akkor sem a nagyon márkásat (F&F-et, H&M-et szeretem pl)
Játékból körbe nézek használtan is, de újat kap inkább. Kevés, de drágább játéka van (2 éves).
Nagyon változó ez nálunk. Ruhákat turiból is veszek, ahogyan márkás üzletekből is, ahonnan éppen megtetszik valami. Játékot csak alkalomra kapnak, esetleg apróságokat néha ami megtetszik, de ennyi. A család és barátok rendszeresen hoznak alkalom nélkül is játékokat, úgyhogy el vagyunk látva bőven :D
De amúgy ha alkalom van akkor nem sajnálom kiadni a pénzt drágább játékokra.
Ruhából ott vásárolok ami éppen megtetszik, Zarában, H&M-ben, Mangoban, Nextdirectről, Childrensalonról, van Calvin Klein, Ralph Lauren, UGG stb ruhája / cipője is, vannak skandináv márkáktól is dolgai és ha olyan kedvemben vagyok akkor bizony turiba sem derogál bemennem, néha kifejezetten élvezem ha ott elmolyolhatok egyedül egy délelőttöt.
Játékokból most karácsonyra pl nagyjából 100 ezer Ft értékben kapott ajándékot, de igazából sosem értékhez kötjük, hanem ahhoz, hogy mire vágyik, tavaly fele ennyiért kapott mert olyan dolgot kért. Bármikor bárhova megyünk ha valamit szeretne azt meg tudjuk venni neki, nyilván nem kap meg mindent és amit igen azt sem azon nyomban, de nem okoz gondot semmilyen játék beszerzése és igyekszünk minőségi játékokat vételezni, nem bóvlik állnak plafonig itthon. Fejlesztésre stb sosem volt szükség, de ha lenne az sem okozna gondot.
Ruhát F&F ben veszem vagy facebook csoportban használt márkásabbakat.
Játékot havonta-kéthavonta veszek ahogy halad, fejlesztőket. Ha pl van egy 10ezres akkor abban a hónapban nem veszek mást de a 2-3-4ezresből belefér 2is.
Nekem semmi bajom a használt ruhával, vettem már én is turiban, rengeteget kaptunk, vettem használtan is. De max amíg 1 éves kor alatt voltak a gyerekeim.
Nem tudok azonosulni ezzel a használt ruha 2-3 ezerért, mikor bemész a pepcoba, kikbe, hellóba és vadonatújonnan olcsóbban megveszem.
Nem vagyok márka fan.
3 lányunk van.
Szinte minden hónapban vásárolok a nagynak nadrágot, legginst (6.5 éves) , ő nem csak gyorsan nől most, de képtelen vigyázni a ruhájára 🤦♀️ bugyit zoknit pedig minden 2.hónapban. Az valahogy fogyóeszkőz nálunk 🤔
Játékok. Nos igyekszünk odafigyelni, elsősorban ne fulladjunk bele a sok játékba (szintén sokat kaptunk) család is mindig vásárol.. De ez még nem sikerült.
Mivel 3 lányunk van, még nehezebb, mert egymás után meg van mindenük.
6!
Nekem a pepcos, kikes ruhák iszonyú gagyik...
Kb 2 mosás után bolyhos, könnyen szakad stb.
Szóval én inkább veszek turiból
6# nekem meg annyit lukaszt ki a lányom, hogy jobban megéri így.
Mondjuk eleve van itthoni, oviba menős és külön elmenős ruhájuk.
"Nem tudok azonosulni ezzel a használt ruha 2-3 ezerért, mikor bemész a pepcoba, kikbe, hellóba és vadonatújonnan olcsóbban megveszem"
2-300 forintot írtam, nem 2-3 ezret.... Mellett igen, a Pepcos ruhák nagyon rossz minőségűek, pár alkalom után már nyúlnak, kopnak, úgy állnak a gyerekek, mint a kutyán...
A turiban feleannyi pénzért sokkal jobb minőségű ruhát veszek. Vagy ha nem rám gondoltál, nem tudom, ki vesz 2 ezerért használt gyerekruhát, szerintem senki.
Ha megvenném a 10-15 ezres pólókat, akkor olyan dologra nem lenne pénzünk, amit fontosabbnak tartok. Szóval mondhatjuk, hogy nem engedhetjük meg.
De magamnak se veszek ennyiért, pedig én nem növöm ki 3 hónap alatt, így ez beleférne, de nem vágyom rà.
Játékra, könyvre (főleg ez utóbbira) jó sokat költünk és nem csak ünnepekkor. 2 gyerekre most kb. 80 volt a karácsony.
Ami egyébként igazán eszi a pénzt, az a fejlesztés (logopédus, gyógyúszás...) és az eü-i költségek (fogszabályzó, szemüveg).
Havonta leosztva min. 150*2 fő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!