Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányok tényleg jobban...

Kislányok tényleg jobban szeretik apjukat?

Figyelt kérdés
2021. dec. 26. 08:23
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
37 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
Nem.
2021. dec. 26. 09:07
 2/5 anonim ***** válasza:
79%
Nálunk nem.
2021. dec. 26. 09:44
 3/5 anonim ***** válasza:
79%
Nálunk sem,és én is jobbsn szerettem anyukám
2021. dec. 26. 09:44
 4/5 anonim ***** válasza:
96%
Nálunk igen. És én is apásabb voltam gyerekként (ennek ellenére anyukámat is imádom, de míg élt apukàm, vele szorosabb volt a kapcsolat).
2021. dec. 26. 10:18
 5/5 anonim ***** válasza:
75%

Nem jobban szeretik, hanem általában az apák engedékenyebbek a lányokkal, az anyák meg a fiúkkal. Mert a másik nem kicsit olyan ismeretlen terep, míg a saját nemünkben meg jobban látjuk önmagunkat. A gyerekek meg sokszor a saját nemű szülőt utánozzák, sőt versenyeznek vele, féltékenyek is lehetnek rá, míg az ellenkező nemű szülőbe akár szerelmesek is ovis kor körül, ami szintén a nemi szerepek tanulás része. (Ilyenkor érdemes olyan dolgokat kitalálni, aminél összeköt minket, hogy "mi vagyunk a lányok" vagy "mi vagyunk a fiúk".)

De ettől még nem szeretik "jobban". Lehet, hogy pl. a gondoskodó, melegséget adó anyához futnak, ha éhesek, betegek, lelkiznének, és a vicces és erős apához, ha védelem kell vagy élményre vágynak vagy pénzt kunyerálnának. (Persze minden családnál mások lehetnek a szerepek, ez csak erős általánosítás.) Inkább a személyiségen múlik, hogy ki kivel jön ki jobban, érteti meg magát. Pl. a nyugis a nyugissal, a pörgős a pörgőssel... vagy pont nem... Vagy ha van egy közös hobbi, érdeklődés vagy valami meghatározó élmény, ahol bajtársakká kovácsolódtak. Ahogy a szülők sem egyforma módon, de remélhetőleg egyforma erősséggel szeretik a különböző személyiséggel megáldott gyerekeik, ugyanígy vannak ezzel a gyerekek. És ebből nem szabad versenyt csinálni, mert ugye a szeretet önzetlen. Nincs rosszabb egy a saját gyerekére féltékeny mérgező szülőnél, aki duzzogó mártírsággal koldul figyelmet.

2021. dec. 26. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!