Ezelőtt kb. 10 évvel az akkor 7-9 év körüli gyermekem - szerette a LEGO-t - kapott egy nagy dobozos, nagyon drága LEGO - t amit egyáltalán nem értékelt és apránként, nagyon hamar gyakorlatilag megsemmisítette. Ez abnormálisnak számít?
Kérdező: a 26-os vagyok, be kell vallanom, még mindig nem értelek.
Rendben, a tényt tudod. Direkt pusztította el - nyilván abban az értelemben, hogy nem lehetett belőle összerakni, amit a gyártók elképzeltek. Ez természetesen abnormális dolog, azért is tűnt föl neked.
A lego nem azért készült, hogy ilyen módon tönkremenjen.
Ettől még a gyerek kinőhette az akkori fura viselkedését, és mostanra teljesen normális kamasz lehet, remélhetőleg így is alakult. Ha most jól megvagy a gyerekkel, adj hálát Istennek, és kit érdekel az akkori fura viselkedése...
B@sszus kérdező, az, hogy elemeire bontotta és széthordta a legót, mióta megsemmisítés?
A megsemmisítés az lett volna, ha szétveri kalapáccsal vagy tűzre dobja.
"Pusztította el" - egyre cifrábban fogalmazol. Képzelem, milyen túlzások eshetnek ki a szádon a mindennapokban. És még te szólod le a válaszolókat, érdekes.
Szerinted egy lego arra való, hogy összerakják, majd feltegyék a polc tetejére és egyáltalán ne nyúljanak hozzá többé?
A gyerekednek nem tetszett, ezért szétszedte, széthordta. Mint sok gyerek a sokdarabos játékokat. Nincs ebben semmi különös.
Az viszont különös, hogy te tíz év után előkaptad a sztorit és így felnagyítva, kiforgatva előadtad itt.
Nem nagyon vágom ezt a "megsemmisítette" dolgot.
Gondolom bonyolult volt a cucc a korához képest.
Egyik kollégám elégette a figurákat. Homokozóban háborúsat játszott és elégette. Most 30 éves és újra kezdett Lego-kat venni. Mindenki más. Én például annyira vigyáztam az összes Lego-mra, hogy az összesnek meg van az összes darabja, doboza, összeszerelési útmutatója. Sőt a legtöbbnek még az extra darabjai is. Mániákusan vigyáztam mindenemre. 2007-ben kaptam az első Lego-m. Annyira megtetszett, hogy napi többször is szétszedtem és összeraktam őket.
Egyébként pár hete csomagoltam össze őket.
Réges régi kérdés, de gondoltam berakom:
megsemmisítés (főnév) - Teljes elpusztítás, amikor szándékosan eltüntetnek, széttépnek, elégetnek egy tárgyat, dolgot, hogy nyoma se maradjon.
Tehát a megsemmisítés teljesen jogos megfogalmazása a történteknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!