Csak engem idegesít az örök beszólás: "Miért kell 2 évesnek tápszer? Igyon tejet, nem csecsemő. "
Miért fáj sokaknak, hogy tápszert adunk 1,5-2 éves gyermeknek és nem tejet?
1. Lehet,hogy tejérzékeny és azért kap tápszert/tejitalt
2. gyermekorvos, védőnő javasolta
3. tele van vitaminokkal, vassal a tejital, mi vele a gond?
A tejben mi van? Abban is vann immunofortis például?
Jönnek az örök kötözködős kérdéssel: nem csecsemő, miért iszik tápszert?
Miért fáj ezeknek az anyukáknak? Vagy csak irigyek, hogy mi megvesszük a drága tápszert?
Nem értem ezt a folytonos beszólást. Most sokalltam be!!
mégis mi baja lenne a tejtől? miért kell lebutázni másokat? az én gyerekemnek semmi baja a tejtől és még mindig inkább ezt adom neki, mint azt a műanyag szart, amit tápszer címszó alatt eladnak. azért megnézném, hogy miként csinálnak módosított fehérjét meg miként lesz a rostokból fehér por. alá van vetve egy rakás kémia kezelésnek. méghogy tudjuk mi van bennük...a vitamintartalmat pl soha senki sem ellenőrzi le, ugyanis nem kötelező, senki sem foglalkozik vele. aztán mi az az immunofortis? annyit találtam, hogy rostkeverék. húha, ez aztán sokat mondó. olyasmi, mint mikor embereknek azt mondták, hogy dihidrogén-monooxid szennyezi a vizeket, erre mindenki betojt, holott ez a víz kémiai neve. azt mondják immunofortis van benne, a sok okos meg megveszi, holott azt sem tudja mi az. ráadásul a tápszer tele van kalóriával, egy normáls táplálkozású gyereknek felesleges ennyi plusz kalóriát csak az italával bevinni. én nem akarom, hogy a gyerekem beálljon a kövér gyerekek sorába, márcsak ezért sem adok neki tápszert.
amúgy pedig ugyanabból a tejből van, amit mi is megiszunk, csak össze-vissza kezelgetik, hogy ne menjen tőle a gyerek hasa(Kínában most volt botrány, mert sok kisgyereknek megnőtt a melle, mert a tápszert ösztrogénnel kezelt tehenek tejéből csinálták, de tejben nem fordult elő, csak tápszerekben). úgyhogy lehetne vitatkozni, hogy ki a buta, de egy biztos, nem mérgezem a gyerekem több kémiailag módosított vacakkal, mint amennyivel amúgyis találkozik.
Valóban szomorú, hogy megint vita lett. Nem ez volt a célom, hanem az, hogy igenis tartsuk már egymást tiszteletbe és ne szóljunk be egymásnak, csak azért, mert másként csinálja a másik.
Erre mi lett? Főként a tejet adók megint győzködnek, hogy megmérgezem a gyermekemet és szart adok neki.
Valóban erre nincs szükség.
Egyet kérek: TARTSUK TISZTELETBEN A MÁSIK DÖNTÉSÉT, MÉG HA MÁS IS, MINT A SAJÁTUNK!!!!!
Ha végigolvasod a kommentjeimet, akkor láthatod, hogy nem szítottam vitát, folyamatosan az volt a kérésem, hogy ne szóljunk már be egymásnak, csakazért, mert a másik máshogy gondolja, másként csinálja.
Pont a legtöbb válasz engem igazol, hogy győzkönek, győzködnek, győzködnek.
DE MIÉRT??????
Az én szerintem azért lepődik meg sok ember tőle mert a tápszer adása egyenlő a cumisüvegből itatással ezt a kettőt össze társítja az ember akaratlanul is. És két évesen már nem túl jó ha cumisüvegezik egy gyerek.De ha pohárból issza akkor miért ne? De cumisüvegből én se tartom túl szerencsésnek. Ha meg már azt mondod hogy tejet iszik ahoz meg a pohárból ivás társul. Legalább is nálam.
Leszögezem nem vagyok tápszer párti. De szerintem mindenki azt csinál a gyerekével amit akar. Ebben a tápszer dologban hatalmas pénzek vannak és amiben sok pénz van azt álltalában nem mindig fedik a valóságot. Azok akik nyernek rajta azok persze, hogy elhitetik mindenkivel azt, hogy az a legjobb. A tápszergyártó cég ha tehetné azt is elhitetné hogy felnőtt korig azt kénne innunk mert nekik ez az érdekük. Hasonló dolog volt annak idején a H1N1 oltás is amiről azóta bebizonyosodott, hogy a gyógyszergyártócégek mennyi orvost vásároltak meg azért, hogy mi azt higyük, hogy kell az oltás. Én a tényeknek hiszek. Több ezer évig jó volt és megnőtek az emberek tehéntejen akkor az utóbbi 30 éveben miért nem jó? Irigy én egyáltalán nem vagyok rád azért mert te drága tápszer adsz neki szerintem neked kéne rám irígykedni mert az enyém 22 hónapos koráig anyatejes volt.
Kedves Utolsó!
Itatópohárból kapja a tápszert.
13 hónapos korában le kellett választanom, mert addig én sem ehettem tejterméket, mert attól is hígfosása volt a fiamnak. Teljesen tönkrementem azalatt az egy év alatt, lefogytam 48kg-ra, teljesen leszívott a cicimániás fiam.
Mind a gyermekorvos, mind a nőgyógyász, mind a bőrgyógyász javaslatára választottam le ekkor.
De én arra is büszke voltam, hogy kizárólag (azaz tápszer nélkül) szopott 13 hónapos koráig.
Addig nem menstruáltam, kistestvért szerettünk volna. Abbahagytam a szoptatást, 2. hónapban sikerült várandósnak lennem.
Ezeket azért írom le neked, nehogy megint másfele (szoptatás vs. tápszer) menjen el a dolog.
Nem tudok neki tejet adni, mert fosik. Tápszert kap. Amit nem bánok.
Ezt mondtam, írtam, mégis belémkötnek, hogy miért tápszer????
Mindegy, mostmár tényleg hagyjuk, mert valóban nem akarok vitát.
Szép napot mindenkinek
:)
Na, akkor én írok ide valami szépet: az én másfél évesem reggel tejet, este tápszert kap. Na??? :)))
a tegnapi 22.04-es vagyok.
Látod mondom én, aki nem ad tápszert, az azért mert "műanyag szarnak" hiszi
egyébként nekem a cumisüveggel sincs semmi bajom, az is a kisgyermekkor része, senki nem iszik cumisüvegből 20 évesen, majd elhagyja azt is
én leírtam, hogy miért nem adok tápszert, de soha nem mondtam, hogy más se adjon. soha egyetlen kérdésnél erre megjegyzést nem tettem, itt írtam róla először. erre engem butáznak le és utána még én vagyok lepontozva? nem zavar, mert az eszéhez értem, de akkor ne azon pattogj, hogy neked beszóltak a tápszer ellenzők, mert ez nem így van. csak elmondtuk a véleményünket. pont a te álláspontodon állók kezdtek el hülyézni. talán nekik kéne azt mondani, hogy vegyenek vissza. az, hogy egy másik kérdésnél mi történt szerintem nem ide tartozik.
az én álláspontom sem rosszabb, mint a tiéd, mert az én negatív érveim éppúgy igazak lehetnek, mint a te pozitív érveid. sajnálom azt, aki ezt nem érti és alpári, korlátolt stílusban vesz elégtételt. ez jobbára nem neked szól persze, hanem az egyik válaszolónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!