Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet és érdemes ilyen...

Mit lehet és érdemes ilyen helyzetben tenni?

Figyelt kérdés

Van egy 9éves gyermekem aki speciális iskolába jár.

Költözés miadt ez a második iskolája.

Egyre sűrűbben kakil be sajnos. Amiért az osztályfönök folyton szol.

És olyanokat mond hogy a gyerekek nem akarnak melé ülni mert büdös.

Szerintem az ilyen hozzá állás nem megoldás. Délután elég zaklatottan jön ki az iskolából ami vagy fáradtság vagy valami van ott bent.Mondtam a tanárnak h szerintem ennek lelkiokai lehetnek vagy a suliban van valami.

Erre ő az nem lehet a gyerek nagyon jol érzi magát bent.

Ma reggel volt a gyermekemnek egy olyan kifejezése sírva h nem akar az iskolában egyedül lenni. Most vagy a nyügöség miadt volt vagy tényleg lehet bent valami. Nem tudom mit tegyek.

2021. nov. 11. 15:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
gyermekpszichológus
2021. nov. 11. 15:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért az osztálytársait is meg lehet érteni. Senki se akarná egész nap szagolni...
2021. nov. 11. 15:50
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt olyan fiú osztálytársam, aki állandóan kaki szagot árasztott. Nem azért, mert bekakilt csak úgy alapból. Én nem szerettem a közelében lenni. Nagyon sajnálom a kislányodat (téged is). Borzasztó lehet a gyermeki lelkének, hogy kiközösítik. Én is elvinném gyermekpszichológushoz. Nem mondja, hogy miért kakil be? Nem tudja visszatartani? Vagy a stressz miatt?
2021. nov. 11. 16:14
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyet értek a 2# hozzászólóval!

Elhiszem, hogy a saját gyermeked a fontos, de a másik oldalt is meg kell érteni.

Nekem is volt büdös, naaagyon büdös osztálytársam aki nem akart dezodort használni, hetente 1x fürdött és a ruháit is csak 2 hetente mosta..

Lehetett akármilyen normális, képtelenek voltunk befogadni addig amíg nem volt hajlandó igényesebb lenni, és mi még csak nem is speciális iskolába jártunk.

Gyermekedet biztosan stressz és bántás éri,a költözés is közrejátszhat. Vidd el pszichológushoz.

2021. nov. 11. 16:23
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Itt a kiváltó okot KELL megkeresni.

A bekakilás csak egy TÜNET.

Vidd a gyereket pszichológushoz, egy jóhoz! Hátha kiderül, mi a baj.

Valamint éreztesd az osztályfőnökkel, hogy tudod, hogy valami ezt okozza,és keresed az okot és a megoldást.

A gyerekkel otthon játszhatsz iskolásat babákkal, bábokkal. Vagy csak hallgasd, ahogy játszik. Ha nem szokott, akkor esetleg rajzolhat is. Abból is sokminden kiderülhet!!!

Ne hagyd, hogy megbélyegezzék!

2021. nov. 11. 17:13
 6/10 anonim ***** válasza:
54%

Nagyon durva, hogy nem jutott eszedbe mindenhonnan szakembereket előszedni! Háziorvos, pszichológus, de lehet szervi oka is, vagy valami sunyi hasmenéses dolog..

Nekem is volt büdi osztálytársam, de szerintem undorító dolog valakit ezért kiközösíteni. Lány volt, extrém erős izzadtságszaga volt. Mindenki tudta, ő is, de nem volt rá megoldása szerintem, ő is mindig fújt dezodort. Senki nem tette szóvá, taplóság, mind szagoltuk. Ez van. Mindenkivel előfordulnak ilyenek, pláne menza kajánál mindenki bepukizza a termet, ha úgy van, de van, akinek szájszaga vagy csak sima lábszaga volt.. Szerintem csúnya dolog csúfolni ezért. Mondjuk nálunk ez csak 12+os korosztály volt, addigra benőtt a fejünk lágya, kifejlődött a tapintat..

Csomagolj többváltás ruhát és illatos nedves törlőkendőket neki, és parfümöt(testpermetet)! És persze vidd el dokihoz! És adj neki szénkapszulát meg normafloret, akinek masszív a széklete és ki kell erősen nyomnia, nem hiszem, hogy könnyen bekakilna.

2021. nov. 11. 22:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyermeklélektanon azt tanultuk, hogy a gyerekek alapvetően sokkal befogadóbbak és nyitottabbak, mint a felnőttek. Egy kivétel van, egy tulajdonság, amit a gyerekek nem tolerálnak, és az a bűz. Szóval ha ez tényleg fennáll, akkor nem igazán lehet változtatni a kiközösítésen. Az okot kell megszüntetni, én is gyermekpszichológushoz mennék.
2021. nov. 12. 13:44
 8/10 A kérdező kommentje:

Itt aról van szó hogy ehez és az ilyes fajta esetekhez lehetne másképp is állni.Nem kiközösíteni a másikat és mind ezek mellé a tanár aszisztál.

És azok akik beszolnak rágalmaznak üzenem hogy nekem a gyerekem a legfontosabb. És amik manapság történek az iskolába jogot add félteni őt.

Orvos plusz vizsgálat intézőben van. És azért írtam ide hát ha valaki gyereke is hasonlóban van vagy volt.

2021. nov. 12. 20:44
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

De hogy álljanak hozzá máshogy? Válasz helyett törölted az előző kommentem, de megkérdezem újra: te is érzed a gyereken, hogy kaki szagú? Ha igen, hogy fordulhat elő, hogy baleset után nem vált ruhát/ tisztálkodik meg alaposan? (Akár popsitörlővel ha nincs zuhanyzási lehetőség).

A bűzt senki nem tolerálja, nem várhatod el a többi gyerektől, hogy ennek ellenére befogadják, ez nonszensz. Az alap gondot kell megoldani, utána jó eséllyel magától elmúlik a kiközösítés.

Nézz a lelkedbe, te leülsz a buszon egy büdös, széklet szagú ember mellé? Ha nem, miért várod ezt el kisgyerekektől?

2021. nov. 13. 16:15
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Engem igazán érdekelne, szerinted a büdös szarszagú osztálytársát hogyan kezelje egy 9 éves?
2021. nov. 13. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!