Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akiknek kis gyereke van és...

Akiknek kis gyereke van és emeletes háza,az hogy oldja meg?

Figyelt kérdés
Nem rég költöztünk emeletes házba,de kicsit macera.Fent nincs fürdő,csak szobák.Ha kell valami szaladgalok le.Ti fent hagyjátok a gyereket,vagy mindig viszotek magatokkal,ha kell valami,vagy vécére mentek?Vagy a nap nagy részét lent vagytok?
2021. nov. 7. 19:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Ezen én is sokáig agyaltam, hogy hogy legyen. Végül úgy döntöttem, hogy lesz 2 kiságy. Egy lent, egy fent. Igy is lett. Nappal a lentiben van, éjszaka a fentiben.
2021. nov. 7. 19:42
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Azt el felejtettem írni,hogy 2 éves a lányom.Én leginkább fent hagyom,amíg leszaladok,de mindig félek,h.nehogy baja essen.Viszont ha hosszabb ideig vagyok lent,pl.főzök,akkor leviszem.Lent is van egy szoba,arra gondoltunk,azt rendezzük be neki játszó szobának.Más ötletem nincs.
2021. nov. 7. 19:49
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A nagyobb gyermekem 5 éves. Neki a játékai nagy része lent van, ott játszik gyakorlatilag egész nap. A szobájában ritkán van napközben. Másfél éves korától így alakítottuk ki.
2021. nov. 7. 19:52
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi tavaly koltoztunk emeletes családi házba, 3 és 5 éves gyerekekkel. Igaz, hogy már nem olyan kicsik, de azért még igenyelnek némi felügyeletet. A nappali, konyha, lent van. Haloszobak fent. Fürdő wc lent és fent is.

Én úgy terveztem hogy lent a nappaliban is lesz egy jatszosarok néhány játékkal, hogyha lent vagyok, ők is tudjanak lent játszani. Aztán bekoltoztunk és hanar vilagossa vált hogy erre nincs szükség. Ha lent akarnak játszani, lehozzak ami kell. De egyébként idejük nagy részében fent vannak a szobajukban és a közös jatszos részen. A lepcsohaz eléggé nyitott kialakitasu, ezért ha lent főzök, akkor is nagyjából hallom, mi folyik fent:) azért időnként felmegyek csekkolni mit művelnek, főleg ha nagy a csönd:)

2021. nov. 7. 20:01
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!😁
2021. nov. 7. 20:38
 6/11 anonim ***** válasza:

1,5 éveseim vannak. Napközben csak lent vagyunk. A délutáni alvásra viszem őket fel.

Nekünk is van lent egy "játszó szobánk" ami ha már nagyobbak lesznek a mi hálószobánk lesz.

Mikor babák voltak ott aludtak napközben.

A lépcsőn van fent is lent is kapu, amin nem tudnak átmenni, szóval fent is hagyhatnám őket, de mivel lent főzök, mosok stb így az a kézenfekvő h itt vannak velem

2021. nov. 7. 21:16
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi még csak egy babások vagyunk. 1,5 éves a kislányunk. Újszülöttként a saját szobájában intéztünk szinte mindent. Fent aludt, bébiőr volt nálam. Ha nagyon nem akart visszaaludni, akkor levittem. Lent vagy a hintába tettem, vagy a játszó szőnyegre a nappali közepén.

Aztán később valamiért rászokott, hogy napközben nem alszik a helyén, így az utazóágyát nyitottuk ki lent és ott altattam egyszer-kétszer, amíg mi lent tüsténkedtünk. Porszívózni is lehetett mellette, abszolút nem zavartatta magát. És mostmár újabban kezdünk visszaszokni megint a fent alvásra. Egésznap lent van, csak aludni megyünk fel. Az lenne a lényeg, hogy ehhez szokjon hozzá. A népszerűbb játékok lent vannak. Később majd cipeli magának, amit szeretne, vagy alakul. :) Én is így nőttem fel.

Ne hiszem, hogy jobb lehet egy 100+ négyzetméteres egyszintes házban. Max a lépcső miatt nincs para, de ugyanúgy megvan a napi kilométer. :)

2021. nov. 7. 21:31
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is csak a szobák (+1 fürdő) van az emeleten. A másfél éves fiammal napközben van, hogy fent vagyunk, olyankor a szobájában játszunk, de a nap nagy részét lent töltjük. A nappaliban is sok játéka van, illetve lent is van (egyelőre) egy játék szoba, ott is sok időt töltünk.

Nálunk egyébként a lépcsőn fent és lent is van biztonsági babarács, így ha fent hagyom sem tud leesni, mert nem tudja kinyitni :)

2021. nov. 8. 07:56
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk nincs emelet, de napközben a hálószobákba kb. be se megyünk. 4 éves a lányom. Mindig a nappaliban vagyunk. Gondolom az van nektek is lent.
2021. nov. 8. 10:28
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Nincs nappalink.Fürdő,konyha,étkező,mosókonyha,meg egy szoba.Ez lesz neki berendezve játszó szobanak. :)
2021. nov. 8. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!