3 éves gyereked volt már nagyszülőkkel kirándulni?
Csak hármasban, szülők nélkül.
Anyósom kijelentette, hogy elvinnék holnap kirandulni a fiamat, viszont kicsit aggódom, mert nem voltak még együtt sehol. Mondtam, hogy kell utána futni. Sokat :D
Lehet csak én aggódom túl. Nálatok volt hasonló, minden rendben volt?
3 éves volt, mikor anyummal és bátyjámmal mentek az állatkertbe tömegközlekedéssel(hév, villamos)
Az én lányom nagyon impulzív, hiperaktív típus.
Példásan viselkedett
Sokkal jobban mint mikor ott vagyok😅
Anyósommal nem engedném, idős, már nem szeretjük azt sem ha egyedül indul neki hosszabb útnak. Sokszor bizonytalan, leesik a vérnyomása. Otthon szívesen rábízzuk, de ennyi sajnos. Nem bír többet, ő is szokta jelezni, érzi.
Anyuék az élete része, már 14 hónapos korától simán ott maradt egy-egy hosszúhétvégére, majd egész hétre náluk. Mentek strandolni, játszóra, sétalni, mindenfelé, így velük simán elengedném. Tudják milyen.
A te helyzetedben lehet inkább elmennék én is velük most először, vagy apukát küldeném és ha meggyőződünk róla, hogy minden oké, akkor legközelebb vihetik egyedül is. :)
Én nem tudom elképzelni, hogy anyósom kirándulni viszi a fiam, és jól èrzik magukat. A fiam 3 éves. Anyósom 65 éves, de egész nap a lakàsban ül, alig mozdul ki. Nem tud futni a gyerek után, ezért nem viszi a futóbiciklit, ha esetleg ketten mennek sétálni. Folyton az van, hogy ne vedd fel a falevelet, ne fogd meg a csigaházat, mert koszos leszel, ne szaladj mert elesel, ne ugrálj mert elesel, ne hemperegj a levélkupacban mert piszkos leszel. Legszívesebben egy burokban tartanà a fiamat.
Szóval nagyon függ attól, milyen állapotban van a nagymama. Ha sokat kirándul ő is, figyel a gyerekre, akkor simán elengednèm.
Persze hogy volt, ne röhögtess! Miért ne menne 3 évesen a nagyszüleivel, akikkel egyébként szokott találkozni, jatszozni (ahogy írtad is)? Ne a világ végére menjenek hanem olyan helyre ahol mondjuk ha rájön az anyahiany és nem tudják megnyugtatni akkor fél órán belül otthon tudnak vele lenni. Én nem látok ebben az ég világon semmi parát. Persze akkor, ha amúgy szereti őket és jól elvan velük mikor meglatogatjak.
A 3 éves gyerekemet egy idegennek is odaadhattam volna, azzal is elment volna kirándulni, annyira közvetlen.
Na, mindjárt gondoltuk, hogy a te szüleiddel bezzeg mehetne.
Te mit szólnál, ha 30 év múlva azt mondaná a menyed, hogy az ő szülei elvihetik az unokát, te meg nem?
Kifejtettem, hogy miért vannak aggályaim. Szívesen elengedném velük, csak mivel nem voltak még úgy sehol együtt, ezért nem tudják, hogy pl az utcán fokozottan kell figyelni rá, a folyóba simán besétál, étteremben nem ül meg, stb.
Egyébként elmentek, elmondtam minden tudnivalót, pakoltam mindent amire szükség lehet. Ennyi.
Az én szüleimmel kapcsolatban is kifejtettem, hogy miért engedném el velük. 8 éves a tesóm, ők jobban tudják milyen egy kisgyerek, frissebbek az emlékeik. Férjemék meg 30-35 éve voltak ilyen picik mint a fiam. Nem diszkriminálom anyósomékat, tudom hogy szeretik a fiam, jól elvagyunk, stb.
11
A gyerekeim nagyszülei, edzenek, futnak, építkeznek..
Nem minden nagyszülő idős, vagy tunya
A dédszülővel is elengedtem a 1,5 évesemet gyalog boltba..
Gyerek fegyelmezett, Dédi pedig tudja, hogy erősen kel fogni, véletlen se rántsa ki a kezét, amit nem szokott egyébként.
Kirándulni nem engedném vele már 77 éves
A másik részről anagyszülőpár idősebb, de hetente túráznak, teljesítmenytúráznak havonta
(67-69 évesek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!