Elutasítanád a kérést?
Halloweenezni megyünk a gyerekem barátjával. Nekik nincs jelmezük, sokallják a pénzt is rá(jobban állnak, mint mi). Nekünk van egy csomó jelmez, elújságoltam mi lesz a lányom, és hogy csinálok neki itthon sebhelyeket is. Na hát anyuka szerette volna, ha van még egy ilyen jelmezünk és az ő gyereke is az lesz, mint az enyém. Mondtam, hogy nincs(nem is egyforma neműek a gyerekek egyébként, se súlyra, se méretre), de van 4 féle másik, amit tudunk adni, a sebhely meg 20 perc legalább darabja és itthon kell lenni(4 órára lakunk egymástól) hajszárítózni meg sminkkészlet meg minden cucc kell hozzá, nem szeretném. Jó, elmentek vásárolni ma. Nem találtak semmit, a mieink továbbra sem jók nekik, viszont szeretne a gyerekének anyuka sebet. "csak valami egyszerűt, elég, ha az alap dolgokat behozod". Most úgy gondolja, én majd plázában elkezdem a gyerekének csinálgatni a dolgokat, miközben az enyém vár, jelmezt nem hoznak, elég a sebhely. Átlinkeltem hogy kell csinálni, youtube videón, hajszárító meg ilyenek, hátha észbe kap, hogy megcsinálja neki otthon. Hát nem.
Úgy érzem magam, mint a dedóban, hogy utánoznak és erőszakosak, értetlenek, nincs kedvem vinni két kiló holmit és a többi ember előtt ügyeskedni, miközben a gyerek mellett unatkozik, az se biztos, hogy tudok olyan alapozót keverni, amilyen a kissrác bőre meg amúgyis, szórakozni megyek a gyerekkel, de nem lehet belőle sértődést csinálni, nehogy ne jöjjenek, a gyerekem bírja az övét.
Hogyan lehetne rendezni?
Az ilyen embereknél legjobb az "elakadt lemez" technika sztem. Nem szabad érvelni, mert az reményt kelt bennük, csak totál nyugodt hangon ugyanazt mondani, max picit átfogalmazva.
Pl "értem, sajnos nem fér bele". "Nem vállalom". "Sajnos most nem megy".
Egy idő után abbahagyja, ha meg színt vall és Neked támad, akkor annyit is ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!