Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elutasítanád a kérést?

Elutasítanád a kérést?

Figyelt kérdés

Halloweenezni megyünk a gyerekem barátjával. Nekik nincs jelmezük, sokallják a pénzt is rá(jobban állnak, mint mi). Nekünk van egy csomó jelmez, elújságoltam mi lesz a lányom, és hogy csinálok neki itthon sebhelyeket is. Na hát anyuka szerette volna, ha van még egy ilyen jelmezünk és az ő gyereke is az lesz, mint az enyém. Mondtam, hogy nincs(nem is egyforma neműek a gyerekek egyébként, se súlyra, se méretre), de van 4 féle másik, amit tudunk adni, a sebhely meg 20 perc legalább darabja és itthon kell lenni(4 órára lakunk egymástól) hajszárítózni meg sminkkészlet meg minden cucc kell hozzá, nem szeretném. Jó, elmentek vásárolni ma. Nem találtak semmit, a mieink továbbra sem jók nekik, viszont szeretne a gyerekének anyuka sebet. "csak valami egyszerűt, elég, ha az alap dolgokat behozod". Most úgy gondolja, én majd plázában elkezdem a gyerekének csinálgatni a dolgokat, miközben az enyém vár, jelmezt nem hoznak, elég a sebhely. Átlinkeltem hogy kell csinálni, youtube videón, hajszárító meg ilyenek, hátha észbe kap, hogy megcsinálja neki otthon. Hát nem.

Úgy érzem magam, mint a dedóban, hogy utánoznak és erőszakosak, értetlenek, nincs kedvem vinni két kiló holmit és a többi ember előtt ügyeskedni, miközben a gyerek mellett unatkozik, az se biztos, hogy tudok olyan alapozót keverni, amilyen a kissrác bőre meg amúgyis, szórakozni megyek a gyerekkel, de nem lehet belőle sértődést csinálni, nehogy ne jöjjenek, a gyerekem bírja az övét.

Hogyan lehetne rendezni?

2021. okt. 29. 16:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
Milyen országos halloween buli az, ahova te is meg ők is mennek úgy, hogy 4 órára laktok egymástól? Ez kb a Debrecen-Sopron táv. De amúgy ha már ilyen messzire elmennek a buli miatt és eddig nem mondtad konkrétan, hogy “Julika, nem fogom a te gyereked kenegetni mikor az enyémmel megyek szórakozni”, akkor nincs más megoldás, mint vinni a cuccokat és a gyereket ott, ahol éppen ér titeket kikenni. Amúgy nem tudtok olyan helyre menni (mondjuk ők hozzátok, valamilyen baráthoz stb), ahol meg lehetne ezt oldani, és nem épp a pláza közepén?
2021. okt. 29. 16:33
 2/11 A kérdező kommentje:

Azt mondtam, hogy "nem szeretném megcsinálni, sok holmi kell hozzá".

Budapesti buli, két ellentétes irányú agglomerációs településről megyünk be.

2021. okt. 29. 16:39
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon egyszerű, megmondod, hogy te ezt csak otthon tudod megcsinálni, a helyszínen nincs hozzá hely, infrastruktúra, és a buszon se fogod cipelni mg pluszban a hajszárítót.
2021. okt. 29. 16:42
 4/11 A kérdező kommentje:

Igen, ezt is mondtam utána, miután mondtam, hogy nem szeretném. Mondtam, hogy kell hozzá hajszárító, ragasztó, wc papír meg sok smink, mire mondta, hogy csak valami egyszerűt, "nem kell mindent hoznom, csak az alap dolgokat".

Nagyon rámenős.. ahelyett, hogy a saját gyerekével szórakozna a videó alapján, megcsinálnák otthon, inkább rámtukmálja. Már azon gondolkozom, hogy viszek fekete szemceruzát és rárajzolok egy varratot és kész. Nincs semmi extra képességem egyébként, nem ezzel foglalkozom és annyira jó sem vagyok benne, ő is tudna ilyet csinálni.

2021. okt. 29. 16:45
 5/11 anonim ***** válasza:
97%

De miért lógsz vele? Csak a gyerekek miatt?

Nekem is volt ilyen "barátnőm". A közös gyerekes program sokszor abból állt hogy én figyeltem mind2 gyerekre ő meg le se tojta mit csinál az övé. Pl kitalálta hogy nézzünk be az egyik ruhaüzletbe. Ő nézegette a ruhákat meg próbált is, közben a gyereke futkozott a boltban meg elbújt a ruhák közt és az alacsony polcokon!!! És akkor büszkén mesélte, hogy ő mások gyerekére is szokott vigyázni 😂

Rossz volt utána nem találkozni velük mert a fiam nagyon szereti a korabeli társaságot de ez nekem nem ment idegekkel. Sőt pénzzel is tartozik bár csak pár ezer forint de hiába jeleztem neki többször azóta sem adta meg...

Egy idő után a gyerek is elfelejti az adott pajtit vagy majd lógnak együtt ha elég nagyok lesznek hogy ne kelljen felügyelet.

2021. okt. 29. 17:00
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Jesszusom, ne már! Egyszerűen koppintsd le, ne válaszolj, te már ezerszer elmondtad. De gyűlölöm az ilyen erőszakos kis szarokat.
2021. okt. 29. 17:16
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem az én barátnőm, a gyerekek miatt vagyunk jóban. Egy haverja így is kikopott, mert 2 év volt köztük és az már nagy különbség, "nagy gyerekes dolgok" érdeklik a fiút. Aztán egy másik azért kopott ki, mert lakásfelújítanak, nyáron leköltöznek a nyaralójukba, hétköznap meg csupa különórákra járnak. Egy gyerek maradt, vele elvagyunk, de ők is felújítanak és most járnak kutyasuliba. Edzésen van haverja a gyereknek, de velük nem járunk össze, nem láttam még az anyját, a bébiszitter szokott érte jönni.

Szóval kopnak a haverok és ragaszkodni kell ahhoz, aki van. Ők vallásosak, nem tartják a halloweent(pénzkidobásnak is tartják) miattunk jönnek az ingyenes programra, mert elhívtuk őket(meg a kisfiú bírja az ilyesmit meg a gyerekem is), egyébként nem jönnének. Kicsit úgy érzem, hogy tartozok is, meg nem is.

2021. okt. 29. 17:49
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél egy tetkót, aztán dobd fel a gyerekére "egyszerű" címszóval.

Magadban meg mamtrázd, hogy a gyerek miatt 😉

2021. okt. 29. 17:59
 9/11 A kérdező kommentje:
A tetkóra biztos mérges lenne, meg a sima szemceruzás rajzra is.
2021. okt. 29. 18:02
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

9

sajnálatos, legalább venné a lapot...

De azért azt érdemes lenne eldönteni, jogy megoldás kell vagy ötletek kifogásgyártáshoz.

Alapvetően 2 opció van, vagy pakolod a sminkcuccot a vonatra és megcsinálod, bármennyire is nem akarod, vagy nem csinálod meg. Más nem igazán van.

Amúgy érdemes lenne megpróbálni azt a sebhelyet előre, mert szerintem tudom melyikre gondolsz, és én is megcsináltam pár éve, de amint megszáradt, feljött a szélénél.

2021. okt. 29. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!