Mennyi mesét néz a két év körüli gyereketek? Mennyi az ideális mennyiség ebben a korban?
Nálunk ma fordult elő először hogy láttam rajta, hogy nagyon fáradt volt, de semmi sem használt, ezért odaadtam neki a tabletem, hogy mesét nézzen, elaludt 30 perc után. Amúgy megvannak a praktikák, hogyan tudom elaltatni, de most semmi sem vált be.
Vannak ismerőseim, akiknél minden nap mesén alszik be a gyerek, heti pár alkalmat én se bánok, de szerintetek mi az a kor, amikor már mondjuk napi 1 óra rajzfilm belefér?
A kisebb 2,5 éves és nem néz. 3 év alattiaknak 0 perc a nemzetközi ajánlás.
Nagy mese-, filmrajongó (meg sorozatrajongó) vagyok. Rengeteg filmet akarok majd megmutatni a gyerekeimnek, de ráér.
Én nem pontoztam le senkit, mivel az én gyerekem se nagyon néz. Szerintem belemagyarázzák a válaszaitokba, hogy lenézitek azt, akinek néz mesét a gyereke. Ez az oldal sajnos ilyen.
Viszont ma tényleg eljött az a pont amikor már megváltás volt hogy végre valami lekötötte, de nem akarom, hogy rászokjon ilyen piciként.
"Soha egy filmről nem tudta miről van szó. Ezt arra írom, hogy ezt szokja meg ..."
Ugyan már! Az, hogy 1-2-3-4... évesen nem néz, miért jelentené azt, hogy máskor se?
Pont az a lényeg, hogy ne akkor nézzen, amikor még nulla kritikai érzék és fel se fogja, ne akkor amikor még idegrendszerileg káros, hanem csak akkor amikor belső igénye lesz rá. A belső igényhez pedig nem kell szoktatás. Ha később közösségben hall valami jóról, megnézheti.
A lányom kb fél órát néz, ha néz. Nem mindennap, de azért hetente párszor biztos.
Néha csak így boldogulok (pl el kell napközben altatnom a kistesót), másrészt neki segít lehiggadni, ha túlpörgött. Ezenkívül ha megkérem az apját, hogy foglalkozzon velük, amikor mondjuk elpakolok a konyhában, de látom, hogy szegény hullafáradt munka után*, akkor szokott betenni a tévére Égből pottyant meséket és együtt néznek 1-2 részt, ami tök hangulatos. *: nyilván szoktak játszani is más alkalmakkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!