Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi mesét néz a két év...

Mennyi mesét néz a két év körüli gyereketek? Mennyi az ideális mennyiség ebben a korban?

Figyelt kérdés

Nálunk ma fordult elő először hogy láttam rajta, hogy nagyon fáradt volt, de semmi sem használt, ezért odaadtam neki a tabletem, hogy mesét nézzen, elaludt 30 perc után. Amúgy megvannak a praktikák, hogyan tudom elaltatni, de most semmi sem vált be.

Vannak ismerőseim, akiknél minden nap mesén alszik be a gyerek, heti pár alkalmat én se bánok, de szerintetek mi az a kor, amikor már mondjuk napi 1 óra rajzfilm belefér?

2021. okt. 23. 15:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
51%

A kisebb 2,5 éves és nem néz. 3 év alattiaknak 0 perc a nemzetközi ajánlás.

Nagy mese-, filmrajongó (meg sorozatrajongó) vagyok. Rengeteg filmet akarok majd megmutatni a gyerekeimnek, de ráér.

2021. okt. 23. 18:58
 12/19 anonim ***** válasza:
26%
8as vagyok. Őszintén meglepődtem és nem értem a lepontozást. A lepontozók közül valaki meg tudná magyarázni?
2021. okt. 23. 19:31
 13/19 A kérdező kommentje:

Én nem pontoztam le senkit, mivel az én gyerekem se nagyon néz. Szerintem belemagyarázzák a válaszaitokba, hogy lenézitek azt, akinek néz mesét a gyereke. Ez az oldal sajnos ilyen.

Viszont ma tényleg eljött az a pont amikor már megváltás volt hogy végre valami lekötötte, de nem akarom, hogy rászokjon ilyen piciként.

2021. okt. 23. 20:12
 14/19 anonim ***** válasza:
54%
Én nem tartom ördögtől valónak a TV-t, de attól még 2 évesen nem néz mesét. Tabletünk nincs, a telefon még sosem volt még a kezében.
2021. okt. 23. 20:23
 15/19 anonim ***** válasza:
49%

"Soha egy filmről nem tudta miről van szó. Ezt arra írom, hogy ezt szokja meg ..."

Ugyan már! Az, hogy 1-2-3-4... évesen nem néz, miért jelentené azt, hogy máskor se?

Pont az a lényeg, hogy ne akkor nézzen, amikor még nulla kritikai érzék és fel se fogja, ne akkor amikor még idegrendszerileg káros, hanem csak akkor amikor belső igénye lesz rá. A belső igényhez pedig nem kell szoktatás. Ha később közösségben hall valami jóról, megnézheti.

2021. okt. 23. 20:45
 16/19 anonim ***** válasza:
71%
Nagyon maximum fel órát egy nap, de legtöbbször ennyit sem, csak 1-2 bogyo es baboca részt, aztán megy a dolgára. Ő nagyon mozgékony, és nem is szereti sokáig nézni, így nem zavarja amikor kikapcsolom. 2 éves kisfiú.
2021. okt. 23. 21:40
 17/19 anonim ***** válasza:
62%
Nem néz mesét se tévén, se tableten. 2 éves múlt.
2021. okt. 23. 22:34
 18/19 Derjaderja ***** válasza:
66%

A lányom kb fél órát néz, ha néz. Nem mindennap, de azért hetente párszor biztos.

Néha csak így boldogulok (pl el kell napközben altatnom a kistesót), másrészt neki segít lehiggadni, ha túlpörgött. Ezenkívül ha megkérem az apját, hogy foglalkozzon velük, amikor mondjuk elpakolok a konyhában, de látom, hogy szegény hullafáradt munka után*, akkor szokott betenni a tévére Égből pottyant meséket és együtt néznek 1-2 részt, ami tök hangulatos. *: nyilván szoktak játszani is más alkalmakkor.

2021. okt. 24. 04:42
 19/19 Derjaderja ***** válasza:
78%
Amúgy igen, 3 év alatt nem ajánlott, de én ezen nem aggódom, 1 éves korig volt 0 percen, aztán válogatott 1-1 mesét elkezdett nézni (Bogyó és Babóca, Bing, Bori stb). Nagyon szereti őket, továbbjátssza a történeteket a játékaival, ötleteket gyűjt. Figyelem, de nem látom rossz hatását.
2021. okt. 24. 04:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!