Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi mesét néz a két év...

Mennyi mesét néz a két év körüli gyereketek? Mennyi az ideális mennyiség ebben a korban?

Figyelt kérdés

Nálunk ma fordult elő először hogy láttam rajta, hogy nagyon fáradt volt, de semmi sem használt, ezért odaadtam neki a tabletem, hogy mesét nézzen, elaludt 30 perc után. Amúgy megvannak a praktikák, hogyan tudom elaltatni, de most semmi sem vált be.

Vannak ismerőseim, akiknél minden nap mesén alszik be a gyerek, heti pár alkalmat én se bánok, de szerintetek mi az a kor, amikor már mondjuk napi 1 óra rajzfilm belefér?

2021. okt. 23. 15:23
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
44%

0 percet. 2,5.

Nagytestvére se nézett ennyi idősen semmit.

3 elmúlt amikor először nézett valami rövidet. De még később se vált rendszeressé. Most 6 és heti 1-2 alkalommal néz csak, alkalmankênt 20 percet.

2021. okt. 23. 15:43
 2/19 anonim ***** válasza:
33%
*és nincs többre igénye, mert ezt szokta meg.
2021. okt. 23. 15:43
 3/19 anonim ***** válasza:
72%
Sztem nem hal bele a gyerek ha napi 1 órát mesét néz. 2 éves a fiam és engedem neki. A lényeg a mérték.
2021. okt. 23. 15:44
 4/19 anonim ***** válasza:
75%

Az ideális nyilván 0.

Nálunk kb. napi 1 órát néz, két részletben. Mivel a nővére ennyit néz és ő is látja a képernyőt.

2021. okt. 23. 15:52
 5/19 anonim ***** válasza:
18%
Nekem nincs gyerekem, de ha lenne, semennyi tévét nem nézne. Nincs is tévénk. Még 1 év és megtanítanám olvasni, én is 3 évesen tanultam meg.
2021. okt. 23. 15:53
 6/19 anonim ***** válasza:
73%

De birom hogy egyesek azt hiszik a tv ördögtől valo.

Én csak 30 vagyok, de volt egy osztálytársam akinek az apja nagypapa korú volt. Ő nem engedte tvt nezni a családot, nem is volt tvjük. Hát szerencsétlen fiú kapott hideget, meleget.

Soha egy filmről nem tudta miről van szó. Ezt arra írom, hogy ezt szokja meg ...

Egyébként, mi még oviban is néztünk mesét kazettáról.

Pedig mint írtam "csak" 30 vagyok

2021. okt. 23. 16:06
 7/19 anonim ***** válasza:
73%

Szinte mindig én vagyok vele, semmi segítségünk sincs, az apja is sokat van távol. Így aztán bizony napi egy órát engedem neki a mesét, ennyi nekem is jár. Ez az egy óra nem folyamatos, felosztom több kicsi alkalomra. Normális meséket néz, nem retardált fejű, buggyantra rajzolt állat izéket, akik fogyatékos hangon ordítoznak.

Szereti a Süsüt, a Hupikék törpikéket és a Bogyó és Babócát. 2 éves.

2021. okt. 23. 16:25
 8/19 anonim ***** válasza:
21%

20 hónapos lesz mindjárt és még nem látott mesét. Videóklipet már igen. Egy kivételével (Lady Gaga: Shallow) egyébként nem köti le.

Egyelőre nem tervezzük, hogy rászoktatjuk. Persze tudjuk, hogy kikerülhetetlen egy idő után, de egyelőre nincs rá szüksége. Nem marad le semmiről, ha esetleg 3 vagy 4 évesen lát először bármit is.

2021. okt. 23. 17:16
 9/19 A kérdező kommentje:

Amúgy én is majd meg akarom vele nézetni a régi disney klasszikusokat, amiken én is felnőttem, napi egy olyantól szerintem semmi baja nem lesz. De én ezt olyan 3 éves korára tervezem, amikor már jobban érti őket.

Szerintem sincs baj napi 1 óra mesével ebben a korban, mert tudom mennyire ki tudja készíteni néha az embert egy kisgyerek, legalább addig is elvan egy kicsit,de nálunk ez még nem bevált praktika.

Vegyétek le amúgy a telón/tableten a kékfény szűrőt, mert az nem stimulálja negatívan az idegrendszerét.

2021. okt. 23. 17:24
 10/19 anonim ***** válasza:
64%
Miért fáj az másnak, hogy van akinek nem néz a gyereke? A kérdésre válaszolt ő is, akkor mi nem hasznos benne? Nekem nem fáj, hogy másnak néz a gyereke.
2021. okt. 23. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!