Elmaradott a 2 évesem?
Figyelt kérdés
A barátnőmmel egy idős gyerekeink vannak, 9 nap van köztük csak. Februárban lesznek 3 évesek. Nekem fiam van neki lánya. Elég sokat vagyunk együtt. Ma is egész délelőtt. Nekem a fiam még alig beszél, anya apa mama meg ilyen érthetetlenül mondott szavakat mond, de amúgy semmi különösebbet. A barátnőm lánya viszont ma is ahogy könyveket nézegettem velük, kb 30 féle állatot elmond melyik melyik, az összes gyümölcsöt az avokádótól kezdve a málnáig felismeri, az összes zöldséget, tisztán beszél folyékonyan, kb 20 féle dalt énekel végig, mesefőcímdalokat meg mindenfélét, mindenkinek köszön a játszótéren hogy sziasztok viszlát , kérdezi anyukáktól is hogy hogy hívnak meg ilyenek.. Mintha ég és föld lenne az én gyerekemhez képest. Pedig tök sokat foglalkozok a fiammal, nálunk pl tv nézés sincs szinte mert a férjem utálja, náluk folyton megy. Igaz én boltba alig hordom a gyereket, ő meg viszi állandóan, lehet onnan ismer ennyi mindent így. A ti hasonló korú gyereketek milyen?2021. okt. 21. 14:14
11/12 A kérdező kommentje:
Nem halandzsa, mond szavakat, de nem olyan tisztám mint a barátnőm lányi aki úgy beszél kb mint egy 5 éves..A fiamat meg csak mi értjük, más nem. A barátnőm lányát meg bárki érti a pékséges néni is kb.
2021. okt. 22. 15:40
12/12 anonim válasza:
Dehogy elmaradott. Mondjuk nálunk pont fordítva van, az én fiam pár hónap múlva lesz 2 éves, ő elég szépen beszél, rövidebb mondatokat is elmond már, a tesóm kislánya vele egyidős, 1 hét van csak köztük, és ő pl még egyáltalán nem beszél. Jó persze, apa, mama papa, az alapok. Viszont ő mindent lassabban kezdett el, és nem annyira virgonc, de ez nem baj! Mindenki másképp fejlődik, majd ő tudja, mikor érik meg rá. De figyeld meg, hogy a gyereked egyik pillanatról a másikra fog elkezdeni nagyon ügyesen beszélni. Nálunk is pár hete még csak szóutánzások mentek, erre hirtelen elkezdett olyan mondatokat, hogy csak lestünk. Hirtelen történnek ezek, nincs lemaradva a gyermeked 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!