Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normlis dolog ha felek meg...

Normlis dolog ha felek meg egy gyereket be vallalni?

Figyelt kérdés

Nagyon vartuk a kislanyukat(10 honapos). A parom nagyon szeretne meg egy gyereket. En viszont rettegek. Sokat szenvedtem mig teherbe estem. A szüles es a terhesseg sem volt egy leany alom, ennek ellenere a terhessegtöl es a szülestöl meg sem felek. Attol felek ami utana jön..elet ket gyerekkel.. egyke vagyok es borzalmasan hianyzott mindig egy teso, most felnött fejjel meg plane. De meg is nagyon felek

, hogy el birok e majd kettövel. A lanyom rossz alvo volt, hasfajos, most be allt valamifele napi rend, de aztan jön egy növekedesi ugras, mozgas fejlödes, es borul minden. Egyedül elünk külföldön, tervezünk haza költözni, azt remelem könnyebb lesz ha lesz segitseg.

#Ketgyerek
2021. okt. 19. 21:32
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
Hasonlóan külföldön élő anyukaként kezdtem, első gyerek nagyon igénybevett (igazából csak sima "normál baba"volt, akinek állandó igénye volt a testkontaktusra), tök egyedül voltam rá mert a férjem állandóan dolgozott, én még akkor a nyelvet se beszéltem. Néha ebédelni is csak este tudtam,nagyon bénának éreztem magam, kerülgetett a depresszió. Na azóta hazaköltöztünk, lett még 3 gyerekünk, segítség továbbra sincs csak mi, de eszméletlen boldogság van otthon, nagyon szeretek velük lenni, nézni ahogy játszanak, szeretik egymást... :) egyszerűen belejön az ember. Na és a többedik gyerek valahogy alkalmazkodóbb, mi is edzettebbek vagyunk már. Nem szabad görcsösen ragaszkodni semmihez, azt megtanultam az évek alatt. És hogy ha szeretet, öröm van otthon, tök mindegy hogy el van-e épp mosogatva. Ja, és higgy magadban, hogy meg tudod csinálni!!! Biztos vagyok benne, hogy az a különbség a mosolygó, magabiztos anyuka és a letört között, hogy nem hisznek magukban eléggé, anyaként kevésre tartják magukat. Pedig csodálatos ebben (is) kiteljesedni.
2021. okt. 19. 21:44
 2/5 anonim ***** válasza:
94%

Nem tudom mennyi idős vagy, de ha nem sürget semmi várjatok még. A nagy mikor megy oviba akkor elég a 2.

Nekem 2 év van köztük így volt jó, uncsitesóm 7 évet várt.

2021. okt. 19. 21:46
 3/5 A kérdező kommentje:
28 eves vagyok. Viszont nehezen jött a baba, több vetelesem volt.
2021. okt. 20. 07:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha így érzel várj. Nem akarsz még gyereket szerintem. Ez tök normális érzés, es jól látod a helyzetet, neked kell majd velük a legtöbbet lenni, foglalkozni, ellátni. Ha te még nem állsz készen, ne sürgesden semmi es senki. Fiatal vagy még, ha nehezen jön is a második, akkor sem kell sietned.
2021. okt. 20. 08:56
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is külföldön élek, bár én szülni hazamentem Magyarországra, és így 2 hónapig volt segítségem. Az első gyereknél nekem minden nehéz volt, míg beleszoktam, hogy mit hogy érdemes csinálni. Aztán legnagyobb meglepetésemre ikrekkel lettem terhes (a rokonságban sehol nincsenek ikrek). Hát örülök, hogy nem elsőnek lettek ikreim, így már volt valamennyi rutinom. Velük az első 3 hónap volt nagyon nehéz, aztán már könnyebb volt. Most 2 és fél évesek, a nagy meg 5 éves, öröm látni, ahogy eljátszanak együtt. Persze veszekedések is vannak, de ezzel együtt szerintem sokkal jobb, ha van testvére a gyereknek. Ne aggódj, te is fogsz bírni két gyerekkel, ha bevállalod, ha meg haza is költöztök, akkor főleg. Mi is hazaköltözünk egyébként jövőre, mert azt szeretnénk, hogy a nagy otthon kezdje az iskolát.
2021. nov. 11. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!