Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsiben köhög, otthon nem....

Bölcsiben köhög, otthon nem. Ez milyen betegség?

Figyelt kérdés

A 2.5 éves lányom ahogy belépünk a bölcsi ajtón elkezd köhögni nagyon.. Olyan öklendezve néha már. Többször hívtak is már és mentem érte alvásnál annyira köhögött. Nem mindig, de gyakran köhög ott.

Más tünete nincs. Padlófűtés van, de azt mondják van páramérő, nem száraz a levegő, és nem rossz a levegő. Az épület új, 6 éve épült.

Voltunk már gyerek pulmonológusnál, az se tudott rá nagyon mit mondani, azt mondja ha valami betegség tünete pl asztma stb akkor az otthon is előjönne, ha krupp akkor éjjel köhögne inkább stb.

Akkor mi lehet?

2021. okt. 14. 07:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Por?

Vagy ami először eszembe jutott, hogy idegi alapú. Szeret bölcsibe járni? A tesóm volt olyan, hogy betegséget tudott produkálni, hogy otthon tudjon maradni.

2021. okt. 14. 07:35
 2/10 A kérdező kommentje:

Por sincs szerintem, én nem érzem vagy látom, és nagy a tisztaság.

Alapvetően szereti amúgy, márciusban kezdte, nem volt semmi gond beszokásnál és azóta sem.

2021. okt. 14. 07:37
 3/10 A kérdező kommentje:
De én is erre gondoltam már, hogy direkt csinálja.
2021. okt. 14. 07:38
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem lelki eredetű, akkor viszont kell lennie ott valaminek ami irritálja. Ha hurutos a köhögés az más, de ha száraz, akkor az irritáció. Esetleg valami illatosító, hangya elleni spray, függöny por vagy száraz levegő. Lehet hogy van pára mérőjük, de szokták is nézni? És ha száraz vagy nedves a levegő akkor tesznek ellene? Az sem mindegy. 😄
2021. okt. 14. 07:49
 5/10 A kérdező kommentje:
Azt mondták ma is hogy megfelelő a levegő, nézik. Mert direkt rákérdeztem.. állítják hogy mindig figyelik. Amúgy én is jónak érzem ott a levegőt.
2021. okt. 14. 07:50
 6/10 anonim ***** válasza:
94%

A meleg száraz levegő kaparhatja a torkát. VAGY tikkel(ilyen tikk is van, szorongás miatt jön elő). VAGY allergia valamire. VAGY viccesnek tartja és direkt csinálja.

Tudom kizártad mindet, akkor én tikkre gyanakodnék, mivel csak a bölcsiben fordul elő. Szomorú, ha ilyenkor nem maradhat a bölcsiben?

2021. okt. 14. 08:36
 7/10 A kérdező kommentje:
Én is erre gondolok amúgy.
2021. okt. 14. 08:56
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A 3 éves lányom ugyanezt csinálja az oviban, otthon nem köhög, semmi baja, beérünk az oviba és egyből elkezd köhögcsélni, szipog, mondom neki, hogy oké ha beteg vagy menjünk haza, neem ő a barátaival akar lenni és egyből nem köhög. Tiszta kellemetlen mert nyomósan megkértek mindenkit, hogy a legapróbb orrfolyással vagy köhögéssel is tartsuk otthon a gyereket, amivel nem is lenne gond, de most tényleg 1-2 műköhögésre ne vigyem, amikor otthon semmit nem produkál, csak az öltözőben? Ég az arcom miatta, remélem napközben nem szórakozik ezzel :D
2021. okt. 14. 09:01
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Volt mostanában beteg? Lányom bekapott valami vírust 3 hete, itthon már nem kohogott max, 1-2 alkalommal, oviban viszont ahogy bemelegszik azonnal elkezdi,de nálunk kb megfozik ottbent a gyerekeket,kb 26-28fok van.

A másik,ha kifejezetten alvasnal jön elő gondolnek allergiás reakcióra is.Mosopor,valami anyaga parnaban ami irritálja.

2021. okt. 14. 09:18
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Kemikália, fertőtlenítőszer is okozhat ilyet, ha érzékeny rá. A padlófűtés miatt könnyen a levegőbe tud jutni a felszálló porral.
2021. okt. 14. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!