Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan anyuka, aki...

Van itt olyan anyuka, aki hasonló problémákkal küzd?

Figyelt kérdés
Van egy lassan másfél éves kislányunk. A férjem akarta jobban, én vártam volna még egy kicsit a gyermekvállalással. Sokat nézegettünk babás dolgokat, ismerősök gyerekeit, de sose gondoltunk bele igazán, hogy egy gyermek mivel is jár. Amikor megláttam a tesztet inkább megijedtem, mint örültem volna és férjem is meglepődött, de aztán örült neki. Igen hol védekeztünk hol nem, de sose történt baj és úgy voltam vele nekem biztos nehezen fog összejönni. Sajnos a munkahelyemről elküldtek, ahol akkor voltam próbaidős így nincs sok tapasztalatom munka téren. Fogalmam sincs hogy ha 2 év múlva oviba megy hova fognak felvenni. Bölcsibe férjem nem szeretné adni. A másik dolog, hogy úgy érzem nem vagyok egy anyatigris típus és ha valami baj éri, vagy beteg lesz nem tudom úgy gondozni babusgatni mint a férjem, vagy a többi családtag. Tudatlannak határozatlannak is érzem magam, így van amiben le van maradva a kislányunk. Tudom, hogy már rendes darabos normális kajákat kellene ennie, de ebédre még mindig az üvegest eszi kicsit paszírozva. Ha kicsi darab is van benne öklendezik nem szereti. Szokott reggelire, vacsorára májkrémes, vajas, felvágottas zsemle, kenyér falatokat enni, meg ha mi eszünk az ebédünkből szokott kérni. Szépen fogja a kanalat villát a kezében és a szájához teszi de enni úgy nem nagyon akar vele. Inni a csőrös poharából, cumisuvegébol is tud egyedül, szépen fogja, de csak a vizet szereti. Bilire ráült már párszor ruhástól és úgy játszott, de nem nagyon érdekli magától. Menni tud egyedül is, de sokszor kéri a kezünket h úgy menjünk vele. Kinnt a fűben jobban elengedjük magabiztosabb is de a járdán bennt sokszor félek elengedni, meg ő is kéri a kezem. A másik pedig hogy mostanában elkezdett hisztizni, a fejét sokszor ütögeti a falba, szőnyegbe, ha valami nincs neki megengedve, vagy türelmetlen magához, vagy ha kérünk tőle valamit és nem akarja. Volt már, hogy kicsit vérzett a homloka, mert a szőnyegbe beütötte. Az etetés is úgy zajlik, hogy mindig kell valami játék neki mert simán csak úgy enni nem akar. Az etetőszékből is mostanában kifordul és feláll. Családom szerint túlságosan le volt mindig korlátozva mozgásban mindenben és ô már önállósodni akar. Szoktam hagyni egyedül játszani de előfordul akkor is hogy rájön a hiszti. Nem tudom, hogyan lehetne kicsit nyugisabb szófogadó kislány, aki mindennél együtt tudna működni. Nagyon mozgékony egész nap. Kicsit ellentétes személyiségek is vagyunk így nehezen csiszolódunk össze.
2021. okt. 12. 10:34
 1/5 anonim ***** válasza:
72%
Az én lányom is kb ennyi idősen kezdett "ilyen" lenni. A dackorszak még mindig tart (2,5 éves) és nála elég brutálisan jelentkezik néha. Vmikor ő is veri a fejét a földre, de vmikor harap is. Mi ilyenkor már nem használtuk az etetőszéket, pont azért, mert ő sem maradt meg benne. Vettünk szék magasítót, avval semmi probléma. Az is lehet, hogy ez az időszak miatt van, de akár az is, hogy neki ilyen a személyisége. Az én lányom is rendkívül makacs, akaratos. Ő ilyen. Ráadásul mikor terhes voltam a kistesóval, még nehezebben lehetett vele bírni, mintha megérezte volna, hogy nem csak ő lesz ezek után a középpontban. Féltékeny is volt az elején az öccsére. Most kezdett óvodába járni, úgy látott, jó hatással van rá, mert vmivel könnyebben lehet vele bírni és jobban lefárad, mintha itthon lenne.
2021. okt. 12. 10:48
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Leirtad egy atlagos 1,5 eves viselkedeset.
2021. okt. 12. 10:55
 3/5 anonim ***** válasza:
62%

Másnak is ilyen az ekkora gyereke. Semmi kirívót nem látok.

De ha határozatlannak és tudatlannak érzed magad, kérj tanácsot védőnő, gyerekorvos szakszolgálat.

Hiszti dac kezdődik, olvass utána készülj fel. Értem hogy a férjed nem akarja bölcsibe adni, de bem csak ő dönt, te vagy vele otthon egész nap. Ha soknak érzed, adjátok be, es keress munkát.

Az hogy nem tudod úgy babusgatni meg szeretgetni, semmit nem jelent. Nem egyformák az emberek, máshogy mutatják az érzelemeiket. Nálunk is mindig apa a nyerő ha betegek. Nincs ebben semmi.

2021. okt. 12. 12:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Teljesen átlagos 1,5 évesnek látom.

Ami meg a gyerek vállalást illeti..hát legközelebb ne egyedül apa döntsön egy esetleges második felől.Ha TE késznek érzed magad az anyaságra akkor érdemes vállalni,nem úgy,hogy a párom akar mert megnéztünk egy cuki babás youtube shortot..:D

Bár már mindegy.A babával semmi baj nincs.

2021. okt. 12. 16:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Másnak is ilyen az ekkora gyereke. Semmi kirívót nem látok.

De ha határozatlannak és tudatlannak érzed magad, kérj tanácsot védőnő, gyerekorvos szakszolgálat.

Hiszti dac kezdődik, olvass utána készülj fel. Értem hogy a férjed nem akarja bölcsibe adni, de bem csak ő dönt, te vagy vele otthon egész nap. Ha soknak érzed, adjátok be, es keress munkát.

Az hogy nem tudod úgy babusgatni meg szeretgetni, semmit nem jelent. Nem egyformák az emberek, máshogy mutatják az érzelemeiket. Nálunk is mindig apa a nyerő ha betegek. Nincs ebben semmi.

2021. okt. 12. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!