Olvasta valaki Janet Lansbury könyvét, a Nincs rossz gyerek-et?
Nekem megvan. Vannak benne jó dolgok, hogy hogyan képzeld magad a gyerek helyébe stb. de nekem nem tetszik Janet leereszkedő stílusa, amivel kb. azt az érzést kelti az olvasóban, hogy ha nem azt csinálja, amit ő mond, akkor egy szar ember, szar szülő, tönkreteszi a gyerek életét, lelkét stb.
A módszerei meg... Rengetegen esküsznek rá, de az az igazság, hogy én a könyve alapján abban is kételkednék, hogy nem-e csak filozofál a gyerekekről anélkül, hogy látott volna élőben egyet.
Pl. megoldás mikor a gyerek üvölt, vísít kapálózik, mikor a gyerekülésbe berakják. Nyugodtan elmondani neki, hogy tudom, hogy nem szereted, de most bekötlek. Mire a két éves gyerek ezt feleli: "Pont azt szerettem volna, hogy ezt mondd" és megnyugszik. (Bocsi, nem pontosan idézem, mert nekem angolul van meg, nem tudom, hogy magyarra milyen szavakkal fordították, de a lényeg ez) KAMU! Látott már BÁRKI ilyen gyereket? Aki igen, az ugye látta a másik 50 ezer gyereket, aki ugyanerre nem így reagál?
Vagy a másik, hogy mikor a gyerek elkezdi ütni-rúgni a lábát, mert nem indultak még el és MEGKÖSZÖNI, hogy emlékezteti rá, hogy úgy volt, hogy már mennek, mert az ő hiábja, hogy nem indult el azonnal. MI VAN? Mindegy, hogy azt mondta mennek és mégse mentek rögtön, ha a gyerek ütni-rúgni kezd, akkor ki az a barom, aki MEGKÖSZÖNI neki? Ez a nem tolerálható viselkedés non-plus ultrája, aki jót akar magának sose hagyja jóvá, nem köszöni meg és egy percig se érezteti azt a gyerekkel, hogy ez normális és elfogadható BÁRMI is van!
Volt benne valami arról is, hogy a kutyát csapkodja a gyerek, arra is úgy kell szerinte reagálni, hogy csak néztem, hogy ez a nő elmebeteg..
Szóval... van benne pár dolog, amit úgy elolvas az ember és akkor úgy van vele, hogy aha, de jó, a gyerek gondolkodásáról vagy ilyesmi. De összességében egy csomó baromságot hord össze és teszi ezt olyan stílusban, hogy az bicskanyitogató.
A kedvencem az angol kiadás hátlapján amit magáról ír, hogy a két authentic gyerekével él. Az authentic azt jelenti, hogy "eredeti" "hiteles". Miért milyen gyerek van még bäszod?
Persze én a kisebbség vagyok, ha megnézed az értékeléseket az amazonon úgy sztárolják nagyrészt mint az állat. De azért van sok kritika is és mindenkit ez zavar, amiket írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!