Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fiús anyukákhoz fütyikérdés?

Fiús anyukákhoz fütyikérdés?

Figyelt kérdés

20 hónapos a kisfiam. A doki néni javaslatára másfél éves kora óta próbálom felhúzni a bőrt a fütyijén, de kb sehol se tartunk. Annyira szűk a lyuk, hogy a makk feje látszik csak ki, ha hátrébb húzom, olyan csőszerű lesz. (Nem, nem erőltetem, épp a makk hegye és a húgycső nyílása látszik ki. Óvatosan csinálom, nem fáj neki.)

Ez ilyen korban OK, és később változhat, fog tágulni?

Szmegma volt mindkét oldalon, az már kijött, tehát elvileg nincs letapadva a bőr, de nagyon szűk a nyílás a fitymán.

2021. szept. 25. 21:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A nagyobbik fiamnak 5,5 évesen ment hátra teljesen, akkor oldódott le az utolsó letapadt terület. (Amúgy amíg csak picit nyílik, nem is tudhatod, van-e letapadás. Mi is csak akkor láttuk, amikor már kinyílt rendesen, de egy letapadás még fogta egy helyen, azért nem lehetett hátrahúzni rendesen.)

A mai ajánlások szerint eleve semmit nem kell csinálni, ameddig pelenkás a gyerek. A sebész nekünk azt mondta korábban, hogy 5-6 éves korig bőven ráér rendeződni a fitymakérdés, persze ha amúgy nem okoz panaszt (vizelés, gyulladás).

2021. szept. 25. 22:16
 2/5 anonim ***** válasza:
98%
Én nem piszkálom, pont azért mert nem javasolt.
2021. szept. 25. 22:24
 3/5 anonim ***** válasza:
98%
Évek óta az a szakmai ajánlás, hogy 3éves korig hozzá se kell nyúlni.
2021. szept. 25. 23:11
 4/5 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem se tanácsos nagyon nyúlkálni hozzá, ha baj van vele ezzel nem oldod meg max rontasz rajta ha véletlen bereped.

A fiam 3 éves múlt mikor sebész kiadta az ukászt, meg kell műteni, teljes körülmetélés. Szerencsére bő egy hónappal a műtét előtt kaptam egy kis segítséget (az orvost hiába kérdeztem, azt mondta nincs más lehetőség) és krémekkel, olajokkal egy hónap alatt a pisiléskor lufisodó állapotból eljutottunk odáig, hogy kibújt a csiga a házából.

Ha baj van orvos mondani fogja, ha így lesz keress fel egy jó szakembert aki pont arról híres, hogy nem a szikéhez nyúl először. Addig meg ne aggódj ezen.

2021. szept. 26. 06:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Keresztfiamnak is 5 éves korában jött fel. Neki is szűk volt a lyuk.
2021. szept. 26. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!