Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tudnám leszoktatni 3,5...

Hogy tudnám leszoktatni 3,5 éves kisfiamat a nyafogásról és a hisztiről?

Figyelt kérdés

Ha valami nem sikerül neki elsőre, egyből elkezd hisztizni, de van, hogy még meg sem próbálta és már nyafog, hogy nem tudja megcsinálni.

Igyekszem következetes lenni, a hisztire általában nem reagálok, hanem azt mondom neki, hogy majd akkor foglalkozom vele, ha abbahagyta és azt persze be is tartom. A nyafogást sem hagyom, hanem kérem, hogy mondja el normális hangon, amit akar.

Ezek 90%-ban segítenek, de nem értem, hogy miért nem szokott már le róluk.

Kislányt szerettem volna, hát most megkaptam :))))

2010. aug. 31. 15:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Elméletileg kinövik a gyerekek, ha következetes vagy és így csinálod ahogy mondod.
2010. aug. 31. 15:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ilyen korban nehéz megemészteni ha valami nem sikerül, pl kirakó, nem oda gurul a labda, ahova akarja, számunkra mosolyogtató dolgok, de ők véres csalódásként élik meg. Unokaöcsém kb 6-7 éves koráig csinálta. Nem szerettem leülni vele játszani, ha nem ő nyert társasban, csapkodott, hisztizett, nem tetszett. De ott a nagyi sokat megengedett neki. Sztem me hagyd magad, szólj rá mindig. Most 11 éves az un.öcsi és mintagyerek:) kitartás, kinövi:)
2010. aug. 31. 15:34
 3/7 A kérdező kommentje:
Kb. 1,5 éves korától csinálja ezt, úgyhogy már nagyon fárasztó! Abban reménykedtem, hogy ha már rendesen beszél, akkor nem fog nyafogni, hiszen el tudja szépen mondani, hogy mi a baj, de sajnos nem úgy van!
2010. szept. 3. 10:18
 4/7 anonim ***** válasza:
A kiskamasz kort eli...ez az igazsag. Szerintem jol csinalod es hidd el, mire betolti a 4-et dolgokat sokkal konnyebben meg fog erteni. Veszettul idegtepo ez, de tul kell elni valahogy. En most vagyok 32 hetes terhes es gyerekekkel foglalkozom...pont ettol a korszaktol felek a legjobban. Az uralkodas es kontroll maniarol meg csak nem is beszeltunk...
2010. szept. 3. 10:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia kérdezö!

Regi kerdes de az ota hogy alltok? Elmult a nyafogos korszak? A kisfiam 4 eves es pici koratol szinten nyafogos nyavajgos. Ugye kinovi?

2013. aug. 24. 20:50
 6/7 A kérdező kommentje:

Ááááá dehogy, úgy látszik ő ilyen típus :(

Jan-ban lesz 7 éves és még mindig tud nyafogni. Tök okos, értelmes és vagány gyerek és mégis, ha olyanja van, egyből nyafog, nyávog és hisztizik. Nagyon ki tud készíteni :(

Van egy lassan 4 éves öccse is, így ugye nem csak rá irányul a figyelmünk.

Azt vettem észre, hogy az egyke gyerekek nem ilyen nyávogósak, mivel a szülők ugye csak rájuk figyelnek és így nem kell ilyen buta eszközökhöz fordulniuk a figyelem felkeltéséhez és nem kell senkivel sem osztozkodniuk a szülőkön.

2013. aug. 25. 11:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Koszi a valaszod. Lehet igazad van. Az en kisfiamnak is van egy 2 eves kishuga. Egyebkent o nem nyafogos.
2013. aug. 27. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!