Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Néha elegem van a kisfiamból....

Néha elegem van a kisfiamból. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Őszintén bevallom: néha nagyon elegem van.

Állandóan szalad, nem tud megállni, rámol, kitekeri magát a kezemből, hisztizik. Ha meg épp "anyás", akkor pár méterrel odébbmegyek és már ordít, követeli, hogy vegyem fel. Mostanában arra is rászokott, hogy nem alszik egyedül. Néha elelaszik attól, hogy ülök az ágya szélén és ha szerencsém van kiosonok. De ha nem akar elaludni, akkor megelégelem a helyzetet és bejön mellém a szülői ágyba. Ekkor megy apuka a kanapéra, ami meg a mi szerelmi életünknek tesz rosszat.

Nagyon rosszul érzem magam miatta, de néha a fenébe kívánom a hisztijeit, meg úgy az egész gyereknevelést. Néha csak arra vágyok, hogy elmenjek valahova a barátnőkkel.

Imádom a kisfiamat. Mikor reggel odabújik és puszilgat az a világ legjobb érzése, de ezt az egész napos hisztit, dacot, pörgést nem bírom. Kezdek megbolondulni. Segítségem alig van. Férj 12 órázik, szülők messze.

2021. szept. 16. 22:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
42%

Nekünk a liliputi csatos hordozó vált be. Háton hordozom, úgy főzök, takarítok. könnyen mozgok vele a városban. Van egy pici is, Öt tolom babakocsival.

Ha ti egyedül vagytok akkor próbáld programokra vinni (játszóház, zenebölcsi, ringstó stb). Ok azért nem bírnak magukkal mert kell nekik az inger. Az a fajta ahol ki tud bontakozni.

Próbálj nézegetni a montessori nevelési praktikakbol pár játékos formát. Az nekünk sokat segített abban, hogy kicsit higgadjon, jobban koncentráljon.

Illetve a hordozas. Míg pár hetes volt a kissebb addig öt hordoztam elől, de már nem bírom el, hatra nem tudom tenni így a nagy megy hatra és imádja.

Voltunk zenebolcsibe, az nem jött be.. de a játszóház annyira tetszik neki, hogy heti kétszer is csatlakozunk a csoporthoz. Próbáld lekötni és/vagy partner lenni a játékban. Gyurmázzatok, zsirkretaval jatszatok, szortirozzatok , vond be a házimunkába stb.

Figyelemre vágyik és arra, hogy az életéhségét csillapítsa. Minden érdekes. Vagy ahogy szoktak mondani —> minden is :)

2021. szept. 16. 22:56
 2/15 anonim ***** válasza:
89%
Mennyi idős a gyerek? Te hány éves vagy?
2021. szept. 16. 23:01
 3/15 anonim ***** válasza:
76%
"Férj 12 órázik, szülők messze." Na ez a baj! Te meg egyedül. Ráadásul te nyugtalan vagy, és ez ráragad a gyerekre. És az az érzésem, hogy nem is tudod értelmezni a gyerek jelzéseit. Sokszor, amikor nyűgös, semmi se jó neki, akkor fáradt. Ilyenkor én mindig lefektettem a lányomat, és percek alatt elaludt, hogy aztán vidáman, kipihenten ébredjen. A korát nem írtad. De két éves korától nyugodtan mehet bölcsibe, nem árt meg neki, sőt. És mindenesetre sokat olvass gyereknevelési könyveket, elsősorban Vekerdyt és Ranschburgot.
2021. szept. 16. 23:02
 4/15 A kérdező kommentje:

Én is le szoktam fektetni. Akkor is ha nem tudott elaludni délután és 5 körül lesz nyügi.

Novemberben lesz 2 éves én pedig 26 vagyok.

2021. szept. 16. 23:11
 5/15 anonim ***** válasza:
69%
Jövőre vidd bölcsibe, te megnyugszol, ő meg jó helyen, gyerektársaságban, változatosan foglalkoztatva lesz. Már most el kell kezdeni érdeklődni a bölcsődékben, hogy hol van hely. Te pedig vissza tudsz menni dolgozni, már vágysz a felnőtt életre.
2021. szept. 16. 23:16
 6/15 anonim ***** válasza:
13%
Egy hétre cseréld ki a szomszéd gyerekkel (már ha van).
2021. szept. 17. 00:42
 7/15 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem ezen minden anya atmegy, ki jobban, ki kevésbé. Gyerek habitusátol is függ. Fiam is ilyen volt, én a zajártalomtól éreztem úgy hogy megbolondulok és gondolkodse bírok ha nem lesz csend.

Figyu, ez a kezdeti pár év, túl leszel rajta. Tapasztalatom szerint jobban lehet bírni, ha eleget alszok (3 évig nem aludtam) ha van csönd, relaxálok, és van családtól külön programom. Még a bolt, szemét levitel is program volt a húzós időben. :) sok kicsi töltekezést kell észrevenni és értékelni, ha nincs segítség (nekünk se volt) akkor át kell állítani magad arra, hogy ezután már nem lesz olyan mint eddig. Ha valamit nagyon akartam , duhitett hogy egy hét alatt egyszerűen nem találtam rá időt. Mígnem rájöttem, sok sok fél óra, tíz perc stb marad csak. Vagy elfogadom vagy beleőrülök. Kitartás. A 2_3 év amúgy is próbatétel. De olyan gyorsan felnőnek, hogy aztán csak képekről marad valami abból az időből. 4 - 4,5 évesen már kezd visszajönni a régi életből több :)

2021. szept. 17. 01:10
 8/15 anonim ***** válasza:
20%
Hát ez ilyen. Előbb kellett volna gondolkodnod 🤷
2021. szept. 17. 03:28
 9/15 anonim ***** válasza:
85%

Nekem is ennyi idősek es ikrek. Én is a bolondulás szélén állok sokszor. A fiam oont ilyen. Engem is a hangzavar készít ki legjobban hogy legyen már egy perc csend.

Vidd nyugodtan bölcsibe, nem szégyen nem leszel tőle rossz anya stb.

Van valamennyi időd töltődni ?

Elaltani miért nem tudod? Van szokásos rutin, illetbe mindig ugyanabba az időbe teszed le ? Elfárad eléggé? Fizikailag gondolom?

2021. szept. 17. 05:51
 10/15 anonim ***** válasza:
75%
Menj el a baratnokkel. Kell néha ennyi feltoltodes. Apa vigyázzon rá addig. A gyerek olyan, mint az anya. Te is fáradt vagy és frusztrált... A gyerek meg hisztis. Egyébként meg az kell veszelni. Nekem is borzalmas volt ez az időszak de ahogy nőnek azért könnyebb. Vagy.. másképp lesz nehéz, vagy megszoktam. Nemtudom. Lenyeg, hogy már nem érzem magam annyira kutyaszoritoban, de a legnehezebb az a 2-3 közti időszak volt.
2021. szept. 17. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!