Hogy lehet kezelni az iskolában hallott káromkodásokat? Elsős fiam egy hét alatt olyan szókincset szedett össze, hogy még van amit mi sem hallottunk.
Még csak 4 napja van suli. Kicsit korai még...
Nálunk már oviból is hozott haza "új szavakat" . Megmondtam, hogy csúnya szó, ő nem mondhat ilyet. Mást nem nagyon tudsz csinálni.
Az alvást hagyjad! Én tizenegyedikes vagyok. Egész nyáron egy hivatalba dolgoztam egyedül a konferencia teremben, vagy otthon telefonoztam. 2 és fel hónap alatt 3x találkoztam a barátaimmal. Mióta iskola van, azóta 8-kor alszok, mert olyan sok inger ér egy nap, hogy idő kell, míg a szervezeted megszokja.
Káromkodásra passz.
A sulit majd megszokja, a káromkodás ellen meg ha fejre állsz sem tudsz mit csinálni, ide jutott a világ...
Ha otthon nem is, a suliban ugyanúgy nyomni fogja. 1-2 év és majd csinál durvább dolgokat is...
Az első osztály nálunk is brutális volt.
Voltak olyan szavak, hogy a 30 évem alatt nem hallottam vagy még én is félve mondom ki.
Pl kinn hintáztak az udvaron és van egy nagyon csúnya szájú kislány akinek a szülei is hasonló szókinccsel rendelkeznek sajnos és megtanított a többi lányt, hogy mondjanak ki egy nagyon csúnya szót. Persze a tanár a többi lánynak adott beírást nem neki mert épp nem hallotta.
Volt amikor ugyanez a kislány telefont hozott az iskolába mert ő már 7 évesen az összes közösségi oldalon fenn volt és Fb-n mutatott egy videót a gyerekeknek, hogy csinálják a felnőttek a gyereket. Máskor szülést mutatott nekik a youtube-n.
Amikor a lányom zsúrja volt őt is elhívtuk mert lelkifurdalásom lett volna ha csak őt nem hívjuk de utólag megbántam mert kinn a kiskutya k@kacát fogdostatta a gyerekekkel.
Na azóta nem volt itt. Borzasztó....
Ha esetleg csúnya szót hoz haza és meghallom, hogy használja akkor megvonom tőle a tévét vagy nem engedem a rokonokhoz vagy a barátnőihez. Tőlem verheti magát a földhöz és sírhat akkor sem mehet el. Ez általában működik mert múlthéten a b@zdmeg szót használta itthon előszeretettel ami a 2 éves tesójára is ráragadt nyílván. Elakarták vinni a szüleim moziba de nem engedtem. Azóta nem mondja. De a kicsi sem hála égnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!