Kislányom 8-12 sír az oviban .Mikor haza jön egész nap azt kérdezi ,miért hagytam ott . Akik így voltak mennyi idő kellet,hogy megszokja ?
És válaszolsz neki arra, hogy miért hagyod ott? El kell neki magyarázni. Az nem idok, hogy mindenkit otthagynak. Őt az érdekli, hogy konkrétan ŐT miért hgyod ott.
Amúgy az óvónő mondta, hogy végig sír 8-12-ig?
Igen ,az óvónő mondta.
Mondtam neki azért viszem ,hogy játsszon más gyerekekkel is legyen, hogy mindenkit ott hagy az anyukája.De azt mondja ő ott szomorú .
És tényleg ezért viszed? Gondolom dolgozol vagy legalábbis készülsz visszamenni. Ezt értesd meg vele.
Meg fogja érteni, meg fogja szolni és jól is fogja érezni magát. Eőbb-utóbb mindenki beszokik az óvodába, nyugi. Másik hasonló késtrdésnél már írtam: anyósom óvónéni volt valaha, ő mondta, hogy a nehezebben elszakadó, pityergősebb gyerekekből lett később a "legjobb" ovis.
A lényeg, hogy te ne kezdj el emiatt aggódni, ne gondold től, ne parázz rá. Azt megérzi, és még nehezebb lesz neki. Még ha te is szomorú vagy, hogy ott kell hagynod, ezt ne mutasd előtte, mosolyogva köszönjel tőle, ne érezze, hogy aggódsz miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!