Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányom 8-12 sír az oviban...

Kislányom 8-12 sír az oviban .Mikor haza jön egész nap azt kérdezi ,miért hagytam ott . Akik így voltak mennyi idő kellet,hogy megszokja ?

Figyelt kérdés
Mindig mondom neki ,mindenkit ott hagy az anyukája mikor vége az ovinak mindenkiért jön az anyukája,én is mindig itt várlak majd az ajtóban.De nem bírja feldolgozni ,hogy miért hagyom ott és egésznap szomorkodik.
2021. szept. 4. 22:43
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
28%
Nem csináltad vele végig a beszoktatást? Két hét van rá fokozatosan!
2021. szept. 4. 22:52
 2/22 A kérdező kommentje:
Beszoktatás az volt, hogy volt 2 másfél óra amíg ott lehettem, 3 nap már 8-12 ig ott volt.Addig amíg ott voltam tetszett neki,ahogy otthagytam szomorkodni kezdett.
2021. szept. 4. 22:56
 3/22 anonim ***** válasza:
94%

És válaszolsz neki arra, hogy miért hagyod ott? El kell neki magyarázni. Az nem idok, hogy mindenkit otthagynak. Őt az érdekli, hogy konkrétan ŐT miért hgyod ott.

Amúgy az óvónő mondta, hogy végig sír 8-12-ig?

2021. szept. 4. 22:58
 4/22 A kérdező kommentje:

Igen ,az óvónő mondta.

Mondtam neki azért viszem ,hogy játsszon más gyerekekkel is legyen, hogy mindenkit ott hagy az anyukája.De azt mondja ő ott szomorú .

2021. szept. 4. 23:03
 5/22 Derjaderja ***** válasza:
100%
Dolgozol amúgy? Ha igen, ezt mondtad neki?
2021. szept. 4. 23:13
 6/22 anonim ***** válasza:
87%

És tényleg ezért viszed? Gondolom dolgozol vagy legalábbis készülsz visszamenni. Ezt értesd meg vele.

Meg fogja érteni, meg fogja szolni és jól is fogja érezni magát. Eőbb-utóbb mindenki beszokik az óvodába, nyugi. Másik hasonló késtrdésnél már írtam: anyósom óvónéni volt valaha, ő mondta, hogy a nehezebben elszakadó, pityergősebb gyerekekből lett később a "legjobb" ovis.

A lényeg, hogy te ne kezdj el emiatt aggódni, ne gondold től, ne parázz rá. Azt megérzi, és még nehezebb lesz neki. Még ha te is szomorú vagy, hogy ott kell hagynod, ezt ne mutasd előtte, mosolyogva köszönjel tőle, ne érezze, hogy aggódsz miatta.

2021. szept. 4. 23:14
 7/22 anonim ***** válasza:
22%
Hàny èves? Ha mèg nincs 4, akkor kèrhetsz felmentèst.
2021. szept. 4. 23:17
 8/22 A kérdező kommentje:
Tényleg nincs jó válaszom neki, tudja is .Azért megy mert kötelező és hogy közösségben legyen .Itthon vagyok a pici tesójával simán maradhatna itthon is velem .
2021. szept. 4. 23:18
 9/22 A kérdező kommentje:
3 éves
2021. szept. 4. 23:22
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
#8: Szereti a tesóját? Mennyi a korkülönbség köztük? Ha szerető és amolyna gondoskodó nagytesó, akkor próbálja azzal hatni rá, hogy mivel ő már ilyen okos, ügyes nagylány, az oviban sok érdekes új dolgot fog megtaulni, amit tőled nem biztos, hogy tudna. Ha hazajön, akkor pedig megtaníthatja a tesónak is. Ha még picibaba a tesó, akkor bíztasd, hogy figyeljen, és tanulja meg a verseket és énekeket, és itthon majd elénekelheti a babának. Lehet, hogy pont lesz olyan szerencsés eset, hogy sír a pici, te megkéred, hogy énekeljen neki és ha attól megnyugszik a baba, az sikerélmény lehet neki. Hasznosnak fogja érezni az ovit.
2021. szept. 4. 23:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!