Tej allergia vizsgalátat előtt kell tejterméket fogyasztania a 2 éves gyermeknek?
Hogy zajlik egy ilyen vizsgálat?
A segítséget előre is köszönöm!
Szia!
Vérvizsgálatra vagy terhelésre gondolsz?
A terhelésről ezt találtam még régebben:
De nemsokára többet fogok tudni. Kisfiam a héten lesz 2 éves, jövő héten megyünk az orvoshoz akivel megbeszéljük hogy mikor fekszünk be a kórházba.
Mi voltunk ilyen vizsgálaton, mikor egy éves volt a gyerek.
Előtte volt vérvizsgálat, amiből az derült ki, h nem allergiás semmire.
1 hónappal később volt a terhelés, 2 deci tejet kellett meginnia részletekben, ettől kiütéses lett, és utána egy hétig ment a hasa.
A vérvétel azért lett negatív, mert ott csak két fehérjére nézik, nem az összes allergén fehérjére.
Otthon semmiképp ne terheld, mert nagyon ritkán ugyan, de előfordulhat erős reakció, pl gégeoedéma.
Mi most voltunk allergia-vizsgálaton, ott azt mondta a doktornő, ha nem találkozott még a gyerek szervezete tejjel, tejtermékkel, akkor nem is termel ellenanyagot a szervezete, így nem tud ellenanyag-szintet kimutatni a vérvétel, tehát nincs értelme a vizsgálatnak.
Ezt csak amiatt írom,ha esetleg szigorú tejdiétán vagytok.
Az én kislányom két éves, nagyrészt tejdiétán volt, de mikor még nem tudtuk, hogy diétázni kell, akkor evett babajoghurtokat, némi tejterméket, azt mondta a dokinő, ez lehet, hogy elég volt az ellenanyag termeléshez.
Egyébként negatív lett, következő lépés a tejterhelés.
Köszönöm a válaszokat! Nem tudom, hogy vérvétel lesz-e vagy valami más. Régóta tejmentes diétát kellene tartanunk, de mint kiderült a mama adott neki joghurtot, túrórudit, bolti kakaót stb... :(
Hétfőn megyünk az orvoshoz, és azért kérdeztem nem lesz-e baj, ha pár hete kapott tejterméket.
Szia!
Az első vagyok. Nálatok mért kell tejmentes diétát tartani? Kisfiamnak atópiás bőre van (piros, száraz foltok) és ezért.
Majd megírod mi volt a vizsgálaton?
Szia!
Száraz, piros foltok az én kisfiam arcán is vannak. :( Egy éves koráig szinte semmit nem aludt, állandóan sírt, meg általában hasmenéses volt ami egyből kicsípte a fenekét.
Írok majd, hogy mi volt hétfőn!
Köszi hogy írtál! Az jó hogy nem allergiás a tejfehérjére, valaki egyszer azt mondta hogy az rosszabb mint a tejcukor allergia.
Voltunk mi is a bőrgyógyásznál, majd 2,5 éves korában lesz a tejterhelés (az még fél év), addig továbbra is marad a tejmentes diéta sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!