Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért éjszakázunk, most 3...

Miért éjszakázunk, most 3 évesen, ha eddig nem volt baj?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3 éves és kb.fél éve, mióta kivettem(kimászott) a rácsos ágyból,éjszakázik. Pedig a pelus kérdés rég eldőlt, persze pozitív írányba, még azt is megengedtem kínomban, hogy aludjon Velünk, de nyugtalan, nem tud mélyen aludni, gondoltam a feng-shuira :) is, próbáltam átrendezni a szobát, de 4 hónapja azt sem szokta meg,sőt ha mellettem alszik, még ébreszget is. Talán emiatt "dinka" nappal, hogy nem piheni ki magát?! Pedig szertartásosan fekszünk és csecsmő korában jó alvó baba volt. Mit tegyünk, mert kicsit zombi vagyok most már én is? Mert ez minden éjszakás program már!!!!
2008. dec. 10. 11:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem lehet,hogy szorongás,vagy félelem van benne valami miatt?Nem lesz véletlen kistesója,vagy nem volt szó erről előtte?Ebben a korban már sokmindent megértenek a világ dolgairól,csak nem tudja feldolgozni a kis buksija.A sok ismeretlen inger ami naponta éri szorongást okozhat.Te is kideríthetd,hogy szorong-e valami miatt,rajzoltass vele családot,aztán meséltesd el vele mit rajzoltatok.Vagy bábozzatok babákkal közösen,hátha kibujik a szög a zsákból.PL van egy kisfiú,van Anyukája,ez a kisfiú szereti a fagyit,és mit nem szeret?Így kikérdezheted lehet elmondja,hogy mi bántja.Persze türelmesnek kell lenni,lehet sokáig kell próbálkozni.Hát remélem segítettem valamicskét.
2008. dec. 10. 14:26
 2/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, látod ez eszembe sem jutott! És igen a nyolcadik hónapban vagyok a kistesóval, de szemlátomást (nappal) ez nem okoz gondot: segít cipelni, vigyáz meg ne üssön véletlenül, óvatosan bújik és sokat beszélget olyan gyerekekkel, akiknak van tesójuk, persze idősebbek.

Megpróbáltunk mindent elkövetni, hogy emiatt ne sérüljön, úgy néz ki elméletben minden simán megy, nem tudnám összekötni a tesó dologgal, hiszen Ő csak pár hónapja tudja, ezek viszont előbb kezdődtek, mint írtam ,a rács nélküli ágyba kerülés óta, kb.

Kinőheti, vagy súlyosbodni fog ez nála? Nagyon sajnálom a fiamat is, de már én is készen vegyok teljesen, pedig most kellene pihennem igazán:-)

2008. dec. 10. 15:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Akkor nem tudom.:(Igaz sokat a saját gyerekeimnek sem tudom mi baja.

Lehet fél,hogy leesik az ágyról,esett már le?

Nincs biztonságérzete a nagy ágyban?

Vagy tudat alatt a nagyobb ágy azt jelenti Neki,hogy már nem Anyuci kibabája?

Vagy amikor kivettétek az ágyból nem mondtátok neki,hogy jó lesz a kistesódnak ha lesz?Lehet konkrétan nem mondtátok meg Neki,de mégis következtetett?

De jó lenne ilyenkor a fejükbe látni!

Mindenesetre ha megszületik a tesó sokat beszélgess vele.Féltékeny lesz az biztos,bármennyire is örül most neki!Minden gyerek féltékeny.Kitartást és türelmet kívánok Neked!

2008. dec. 11. 11:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Vagy várjá,eddig csak a lelkére gondoltam.Nem lehet,hogy pisilnie kell.Azt írtad szobatiszta,lehet nagyon kell pisilnie,visszatartja,és azért nyugtalan?Próbáld meg megpisiltetni.

Vagy szomjas?

Vagy melegebb takarót kapott?

Most jó sokat találgattam,de hát mi Anyák már csak ilyenek vagyunk.Tudjuk nincs rendben valami,és kutatjuk az okát.:)

2008. dec. 11. 11:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Kimászott éjjel álmában az ágyból? Vagy egyszerűen csak alvás után. Szerintem az egésznek semmi köze a kis tesóhoz hanem az ágy váltáshoz. milyen az új ágya? Ugyanis ha ott nem érzi magát biztonságban bizony lehetnek ilyen gondok. Próbáld ki ha vissza engeded a kiságyba hogyan alszik.

Nálunk az ágy váltás úgy zajlott, hogy volt egy ágy típus amire gondoltam majd váltunk .Számos bútorboltot bejártunk a gyerekkel és kipróbálta az ágyakat. Lényegében ő választotta ki melyik legyen . Mikor meg volt az ágy még néhányszor a rácsos ágyban aludt, aztán éjjel átköltözött az újba kb 2 hónap alatt megszokta az új ágyat és nem volt gond.

Én erre gondolok.

2008. dec. 11. 18:23
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen nekem is az ágy váltás a gyanús, nappali alvásnál mászott ki, amikor nem volt kedve elaludni egyszer, még kb kétszer-háromszor így volt, aztán féltettem és kipróbáltuk az új ágyat, ment is egy darabig, azt hiszem, úgy emlékszem, de lehet hogy csak magamat akarom nyugtatni.

De mint írtam velem sem alszik nyugodtabban, pedig még ilyen kompromisszumot is hajlandó voltam kötni, hátha mellettem megnyugszik, de ez sem vált be. Az ördög szállta meg a házat? :-)))

2008. dec. 11. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!