Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 eves kislanyom àllandoan a...

4 eves kislanyom àllandoan a melltartómban nyulkàl. Hogy szokassam le róla?

Figyelt kérdés

1,5 évig szopizott. Tehat mar eleg regen leszokott .

Egyutt alszunk az igaz, de nem ertem miert csinalja ezt még mindig. Nagyon zavaro, masok elott is csinalja. Illetve ha mondjuk megyek furdeni es meglatja, vagy ha melltartoban vagyok pl akkor is jon es nyulkal. Miert csinalja ezt? Mas is tapasztalta ezt? Hogy lehetne leszokatni rola? Mar beszeltem vele errol, hogy o mar nem kisbaba nem szabad nyulkalnia, de hiaba….

2021. aug. 15. 15:04
 1/7 anonim ***** válasza:
31%
Kitartás és az idő. Nyugi, 18 évesen már nem fogja csinálni. Remélhetőleg :D
2021. aug. 15. 15:39
 2/7 anonim ***** válasza:
96%
Nem baba és nem kell tutujgatni. ÜLj le, mondd meg neki, hogy EZT NEM! és kész. Lehet, hogy 18 éves koráig leszokik róla, de én úgy vagyok vele, hogy nem várok 18 évig, ha engem valami zavar. Nyíltan megmondom. Igaz ez a 4 éves gyerekemre is.
2021. aug. 15. 15:41
 3/7 anonim ***** válasza:
78%
Bakker. 4 éves, nem baba már, hogy ne értse a "nem"-et. Első körben mondjuk közölném, hogy ha nem hagyja abba, mehet a saját szobájába aludni (mondjuk amúgy is ott kéne neki, de ebbe ne menjünk most bele), és be is tartanám. Plusz ha szólok neki miatta x-szer szépen, és még mindig csinálja, biztos b.sznék olyat a kezére, hogy elmenjen a kedve. Pláne hogy mások előtt is csinálja?? Na nee, azért ami sok, az sok...
2021. aug. 15. 15:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk következeten kéne hozzáállni (mint mindenhez nevelés terén).

Ha már csak indul a keze, határozott mozdulattal megfogni (nem durván), és a szemébe nézve közölni, hogy ezt soha többet ne csinálja. Ilyen esetben nem játszik a "légyszíves, ne csináld", és jaj, kicsm, ezt nem szabad". Ha újra próbálja, akkor újra ugyanez a reakció szükséges a részedről. Kivétel nélkül, minden alkalommal. Valószínűleg nem lesz olyan sok, a határozottság és a következetesség azért általában megteszi a magáét.

2021. aug. 15. 19:28
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha a ket es fel evesem megerttete egy honap utan h mar nem szeretnem h bejojjon mikor kakilok es o maga csukja ram az ajtot szerintem a 4evesnek ez mar nem kellene problema legyen. Gyanitom te kuldesz neki ket iranyu jelzeseket. De az tuti h en a masodik hatarozott nem utan a kezere csapnek!
2021. aug. 15. 22:29
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

4 éves korára egy gyerekkel ezeket már rég meg kell tudni beszélni. "Kislányom ezt ilyen nagylányok már nem csinálják. Légyszíves ezt ne csináld. Köszönöm."

Ahogyan a reggel kopogás nélkül anyáékhoz benyitogatás, szó nélkül... pl ez tipikus dolog. Mi ezt is az elejétől kezdve úgy tanítottuk nekik hogy NEM.

A lányod érdeke hogy megtanítsd neki azt hogy mit lehet és mit nem, illetve mikor kell szót fogadnia egyes dolgokban. Különben sosem fogja érteni hogy egyes helyzetekben miért nem teheti meg ezt vagy azt.

2021. aug. 17. 09:14
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja most olvasom.... 4 évesen és együtt alszotok? A létező legnagyobb hiba. A saját - és a te - privát szférájának kialakítása, tiszteletben tartása a mentális higiénia egyik alapja. Nem véletlenül van olyan hogy gyerekszoba. Kell neki a kis territóriuma, és ennek a csúcsa az is, hogy ott aludjon. Neked is szükséged van rá, még ha nem is hiszed. Egy gyerek kezét fokozatosan, de EL KELL engedni ahogy cseperedik. Pl. egy alvás erejéig, basszus...
2021. aug. 17. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!