Lefekvés előtti mizéria 2 évesen?
Akárcsak az én életemről írtál volna. Szóval, akkor kismama vagy. Példámból okulva, most kell ennek véget vetni. nem lesz könnyű, kitartónak kell lenned. Hogy hogyan vess véget? Pfff nehéz kérdés, mert gondolom azt se akarod, hogy becsukod rá az ajtót, s bőg, s majd elalszik. Persze szerintem nem is ez a megoldás. Fokozatosan próbáld, hogy amit kér tőled, nem csinálod meg, valahogy eltereled a témáról a dolgot. Beszélgessetek valami szépről, beszéljétek meg, hogy hogy telt a napotok, mi volt a jó, mi volt a rossz. Mond el neki pl, hogy ez így amit alvás előtt csinál, ez neked mennyire rossz, s persze neki se jó, ha kinlódik. Hát ettől többet nem tudok tanácsolni.
Kislányod valószínű érzi, hogy nem ő az, aki a legközelebb van hozzád. Ezért ilyen, fél, hogy elveszít, (persze hogy nem fog), fél attól hogy nem fogja megkapni az eddigi törődést. S csak most értettem meg én is, hogy ez bizony már a féltékenység miatt van. Én anno elkövettem azt a hibát, hogy melléfeküdtem, s úgy aludt el. pedig ma már tudom, fokozatosan kellett volna 'eltávolodnom' tőle. Mára már ott tartunk, hogyha a pici épp éhes, akkor fogom a karomba, szopizik, a fiamnak pedig a másik kezemmel fogom a kezét. Ha pedig apa itthon van, akkor addig a picit lefoglalja, míg altatok. Persze ha épp nem éhes. Férjem 24órát dolgozik, 48-at itthon van. Tehát minden 3. nap nincs itthon, s akkor nehézkesebb az altatás. De a fiam most is mindent elkövet, ha a pici nincs velem. 10szer kitakarózik, s takarjam be, 3szor szomjas, stb...... Így, hogy megvan a kicsi, nehezebb leszokatni, mert nem hagyhatom bőgni se, mert nehogy azt gondolja, a tesó miatt van minden, aztán meg nem foga szeretni, vagy épp lelki sérülést okozok neki, mert ő úgy érzi, hogy vele már nem törődök. Próbálom leszokatni erről a takarózgatásról is, mondom, hogy ne szórakozzon, mert ez nem szép dolog, amit anyával csinál. Talán tegnap már megértette. De viszont ha nem csinálom, akkor meg ordít, bőg. Hmmmm nagyon nem könnyű. Egy dolgot viszont nem értek. A nappali alváskoz jó apa is, elalszik vele, de este csak én kellek. Hogy ez miért van? Hát kívánok nektek sok sikert, kitartást, türelmet. Ha gondolod, itt belekukkanthatsz életünkbe: danimesi.freeblog.hu/
4 éves csajszi, 2 éves kissrác, 5 hetes kiscsaj anyukájuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!