Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Veletek előfordult, hogy...

Veletek előfordult, hogy anyukátok vagy apukátok magával vitt benneteket egész napra a munkahelyére, amikor nem volt, aki otthon vigyázzon rátok?

Figyelt kérdés

Pl amikor gimnazista voltam, a biológia tanárnőnknek ott volt egyik órán a kislánya, és rajta mutogatta el a szerveket, szervrendszereket, testrészeket.

Kiegészítő kérdésem még az lenne, aminek nem nyitnék egy külön topicot, hogy melyik szóban van a legtöbb Z betű?

2021. aug. 9. 20:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
A szüleim mindketten fizikai munkát végeztek, ahova nem lehetett gyereket vinni, mert veszélyes volt. Ilyenkor, úgy 2 éves koromtól ha úgy adódott, lepasszoltak a keresztanyámnak, aki óvónő. Eggyel több vagy kevesebb gyerek, nem igazán volt mérvadó, szóval simán bent voltam, játszottam a többi gyerekkel, rajzolgattam stb.
2021. aug. 9. 22:35
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, és imádtam. Mondjuk anyukám egy lakótelepi kisboltban dolgozott, ismertük az összes munkatársát, az összes vevőt. Elpakolászgattam a polcokat. Vagy apunál vezethettem atargoncát, amúgy egész nap a hűvös műhelyben ültem egy könyvvel a kezemben :)

De általában nem egész napok voltak, csak 1-2 óra, mikor a munkaidejük fedésben volt.

2021. aug. 10. 07:02
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Voltam többször is, ovis koromban apukám diákotthon-vezető volt, nekünk szolgálati lakásunk volt azon belül, szóval gyakorlatilag ott éltünk a munkahelyén 😀 Állami gondozott gyerekek éltek ott, és ott volt az iskolájuk is, délután mindig velük játszottam az udvaron, a kicsikkel együtt néztem mesét, ha vetítős délután volt, de ha kirándulni vitte őket apukám, mentem oda is.

Amikor már sulis voltam, nem laktunk ott, de ha apukám táboroztatott, akkor sokszor elmentem vele nyáron.

Anyukám is pedagógus, ha nekünk nem volt suli, de náluk igen, volt, hogy mentem vele dolgozni, vagy nyári szünet vége előtt is, amikor neki már be kellett menni.

2021. aug. 10. 14:02
 14/17 flora08 ***** válasza:
Voltam a szüleim munkahelyén én is (92-es születésű vagyok). Anya könyvelőként dolgozott, ott elég unalmas volt. Viszont arra emlékszem, hogy a kolléganői egyszer megengedték, hogy segítsek nekik a munkában. Halványlila fogalmam sincs, miben tudtam segíteni kb. négyévesen, de pipákat írtam a lapon oda, ahová mutaták 😆 Apa gépészmérnök, saját cége volt már kisgyerekkoromban is. A műhelyben nem lehettem sokat, veszélyes lett volna, de azért megnézhettem jópárszor, hogyan készülnek az egyes alkatrészek, komplett (élelmiszeripari) gépek. Emellett ülhettem a targoncán, álltam és úgy toltak a "békán" (amivel a raklapot emelik, és gurítják arrébb). Az irodájában pedig a bélyegzővel nyomdáztam (de örülhettek neki), meg az iratmegsemmisítőbe pakoltam bele a papírokat. Ha anyagért kellett menni valahová, akkor is elkísértem sokszor.
2021. aug. 11. 13:34
 15/17 anonim ***** válasza:

Nálunk is pont a biológia tanárnő hozta be órára az unokáját, mikor a lánya nem tudott érte menni az oviba. :D

Nem volt.

De olyan volt hogy az egyik osztáltársamat vitte a kamionsofőr apja Németbe nyáron.

Vagy gimiben az egyik barátnőmmel s az anyjával jártam suliban, s mikor végeztünk, elmentünk hozzá az irodába, s ott vártuk a hazaindulást.

2021. aug. 12. 10:19
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Volt, apám katona volt. És párszor bevitt. Irogeppel játszottam. Még apám a műhelybe dolgozott, addig a többi katona csavarhúzóval kardozott velem. Érdekes volt, egyszer az ajtó is leszakadt. 🤣
2021. aug. 15. 08:42
 17/17 A kérdező kommentje:

értem, köszönöm a sok érdekes választ

nos engem egyszer anyum elvitt a munkahelyére, ahol raktárosként dolgozott, egész nap a raktárban voltam, és elkábultam a nap végére az olajszagtól. érdekes módon nem volt ebéd, vagy ilyesmi, tehát a nap végére igen megéheztem. nem volt mit enni lényegében elfelejtettem vinni magammal, nagymamám nem pakolt a szatyromba kaját. végül az egyik munkás adott egy májkrémet, de nem volt hozzá kenyér, hát magában kellett megenni, még utána is kopogott a szemem az éhségtől. nap közben azzal ütöttem el az időt, hogy legyeket próbáltam fogni, amiket pókhálókba dobtam aztán be: hamm, elkapta a pók. az egyik légy az ablaküvegen ült, amit valaki korábban kilőtt légpuskával. a luknak éles pereme volt, mikor el akartam kapni a legyet kivágott a tenyerem éléből egy darabkát, igen vérzett. szerencsére volt az üzemi raktárban elsősegély készlet. hát így telt el a nyaram, sok legyet elkaptam azon a nyáron.

2021. aug. 15. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!