Hét évest kedvesen “lekoptatni”?
A kérdés megfogalmazása nem a legszebb de…
Páromnak van egy 7 éves unokaöccse aki “hál isten” saját telefonnal és internettel rendelkezik korlátlan használattal és napi 10x felhív videó beszélgetni.
Anyuka rászól, hogy ne zaklasson, de most 3 hete a nagymamánál van aki még partner is benne, ergo anyósom képes kicselezni és a saját telefonjáról hívni, hogy azt higgyem, hogy ő keres és így felvegyem a gyereknek és amikor felveszem akkor nyom kamerát. Mostanra már neki sem veszem fel, akkor meg ír, hogy vegyem fel mert a gyerek beszélni AKAR velem… mindezt munkaidőben, reggel-este, hétvégén, bármikor…
Szeretem, imádom de egyszerűen nincs rá se időm sem energiám valós érdeklődést színlelve videón keresztül 1 órán át asszisztálni hozzá amit játszik épp.
még csak idén kezdi az iskolát ezért nem tud írni és olvasni, hogy kiegyezzünk abban, hogy ír valamit és válaszolok ha ráérek, ellenben rengeteg hangüzenetet küld amit szintén nem tudok folyamatosan meghallgatni.
Hát én kedvesen megfogalmazva ugyanazt mondanám meg a gyereknek akár a mama, akár a szülők jelenlétében,amit magad is leírtál.
Mondd, hogy amiket el szeretne mondani, inkabb személyesen mondja, mert a munkahelyeden ezt nem tudod meghallgatni. Az iskolában neki is azt kell tennie, amit a tanítónéni mond.
Anyósnak is meg kell mondani kerek perec, hogy nem tudsz a gyerekkel csetelni munkaidőben, mert kirúgnak.
A fiamnak van egy tök ugyanilyen haverja amúgy, szintén 7 éves. :) Múlt ősszel még nem tudott olvasni, az enyém meg már igen, hát néha a hajam hullott a társalgásaiktól... De néha már a gyereknek is sok, és nem veszi fel, vagy lerázza.
Küldj neki vissza néha egy hangüzenetet, hogy bocsi, most dolgozom, nem érek rá, de felhívlak mittomén 6-kor egy fél órára. Utána bocsi, de unalmas felnőtt dolgom van.
Hú amúgy ez a hangüzenet mánia a halálom. A lányom áraszt el vele rendszeresen, én meg csakazértis visszaírok neki, pukkadjon meg. :))))))))
Semmi sem változott :( ha lenyomom mert éppen vagyok valahol visszahív.
Majd ugyan úgy hív anyós telefonjáról is, már nem is videón, mert úgy felveszem mert tényleg azt hiszem, hogy ő az.
Szeretem tényleg, de sem fizikai sem lelki sem semmilyen erőm nincs minden nap fél órát playstation játékokról beszélgetni.
Na és még pont most este 10kor is befutott egy, mert ugye takarodó az nincs normál időben… nekem mondjuk van 30 évesen, de neki nincs.
Egyelőre sajnos suliba se jár, - az első 3 nap ment csak - mert “beteg”.
Gondolkodtam már, hogy letiltom szegényt :/// én is felnőttem anélkül, hogy bárhogyan is hívogathattam volna a rokonságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!