Engem meddig terhel a felelősség a játszótéren?
Ha úgy mennek ki ezek a gyerekek, hogy ti nem vagytok ott, és akkor történik valami, akkor is felelősnek éreznéd magad?
Nyilván ha valami történik, akkor hívj segítséget, de amúgy nem a te felelősséged vigyázni rájuk.
Ez amúgy nagyon jó kérdés.
Emberileg, a személy épsége, élete miatt fontos lehet szólni, hogy önveszélyes dolgot csinálnak és ha fejre esnek bajuk lehet. Hisz te vagy az egyetlen aki erre megelőző hatással lehet.
Viszont nem a te gyereked, jogilag vagy etikailag(?) - amúgy nem tudom ilyen dolgok benne vannak az emberi jogokban vagy törvényekben? - nincs jogod beleszólni, ahogy egy boltban sem szólhat a néni, hogy ne vegyen rágót a gyerek/szülő mert megfulladhat tőle.
Ha az én gyerekem kerülne bajba (tegyük félre a felelőtlenség és egyéb kérdéseket) és egy intő szó mentené meg az életét, örülnék az idegennek.
De valóban, egy másik életre úgy lehetsz csak hatással ha közvetlen közöd van hozzá. Például melletted esik a busz elé, de meg tudod fogni időben vagy kiesik az erkélyről egy virágcserép, csak te látod az esetet és kiáltasz, hogy menjen arrébb gyorsan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!