Egy 12 éves lány esetében hány % a szülő felelőssége, hogy hogy táplálkozik a gyerek?
90%
Azért, mert minden szokását a szülőtől tanítja.
12 évesen azt eszi ami van..
Valóban nem lehet lenyomni a torkán.. de ha csak olyan van otthon, amit nem baj, ha eszik, akkor nem lesz gond...
10% pedig az anno óvoda.. menza.. nagymama stb-nek hagytam meg
Ha van zsebpénz akkor szinte alig számít. Meki, csokik, péksütik, chips, nem nagy összegek, simán rászokhat ennyi idősen a fos kajára.
De nem is feltétlen baj ez, nem túl egészséges de egy lépés a felnőtt kor felé.
A lányom az élő példa, hogy 12 év csatározás után sem eszik szinte semmi normális ételt. Nem lehet lenyomni a torkán, inkább éhezik de nem eszik meg olyat amit nem szeret. Már az iskolából is jött a panasz, hogy alultáplált, fáradékony volt. Volt, hogy 2 napig egy tányér húsleves levét ette meg és ennyi. Elájult a suliban. Itt adtam fel az elveimet, és ha a gyerekem hamburgerre éhes azt eszik.
156cm 27kg volt.
Facebookon olvastam a Gluténérzékeny csoportban, egy anyuka írta, hogy a 12 éves gyereke nagy valószínűséggel cöliákiás és nem akar diétázni.
Ha esetleg te vagy az a szülő kérdező...
12 éves gyerek étkezéséért még a szülő a felelős. Nyilván nem lehetsz ott vele 24\24, de a szülő feladata az is, hogy elvigye orvoshoz. Akár pszichológushoz, hogy miért akar magának szánt szándékkal ártani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!