Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan foglalod le az 5 eves...

Hogyan foglalod le az 5 eves gyereket hetkoznap?

Figyelt kérdés

Nincs ovi es nagyon unatkozunk.

Nem tudunk elmenni sehova, beszorulunk a lakasba. Jatszoterre elmegyunk, meg este setalni vizkozelbe, de mas lehetoseg nincs.

Legozunk szinte egesz nap, de mar nem izgi.

Vannak foglalkoztato fuzetek, de az napi 1 ora max.

Segit nekem a mosasban, teregetesben is…

2021. júl. 24. 09:56
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

A gyermek nem kozos, 2 eve vagyunk egyutt. (A kisfiu edesanyja elhunyt.)

Parom dolgozik este 11 korul er haza. Szinte egesz nap en vagyok vele.

Sajnos olyan helyen elunk ahol jatszoteren kivul semmi nincs.

Hetvegen, vagy, ha a parom is itthon van akkor elmegyunk furdeni vagy allatkertbe stb. tehat vannak programjaink, de a hetkoznapok…

Busszal minimum 1 orat kell utazni, hogy valahova el tudjunk menni. Erre is van pelda, de folyton nem lehet.

Tarsashazban elunk (nem panel).

Itt nincs udvar sajnos. Epitkezunk, de talan jovo ev vegen fogunk elkoltozni.

Az ovis baratos dolog annyira nem megoldott, mert nem igazan vagyunk olyan viszonyban senkivel.

Februar ota jar a mostani ovijaba.

Amugy szepen elfoglalja magat, csak unatkozik.

Reggel 8 utan felkel akkor elkezd egyedul jatszani, reggeli stb..

Delelott el szoktunk setalni a boltba, tobbszor rollerrel vagy biciklivel jon, igy tobb ido el is megy.

Utana csinalok ebedet magunknak, ebben neha segit, meg ilyenkor szoktunk beszelgetni, mesel folyton.

Aztan delutan altalaban leulok vele mar jatszani, ilyenkor nagy legozasok meg autozasok vannak.

Ma pl. gyurmaztunk is, meg is lepett, mert sztm 1.5 eve hozza sem nyult.

Szoktam engedni neki h napkozben is pancsoljon a kadban, ezt is imadja.

Ma nem volt kedve jatszoterre menni, pizzaert elmentunk, az a vacsora.

Ilyenkor szokott nezni 2 internetes meset (nalunk nincs telefon nyomkodas es tv).

Jatszani fog meg, egyedul, en ilyenkor szoktam elpakolni, mosogato-mosogepet inditani, stb.

Aztan 8 korul furdes es diavetitozes.

2021. júl. 24. 18:31
 12/13 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem ez teljesen jó így.

Nem is kell folyton “szórakoztatni”. Főleg ha hétvégén mentek kirándulni, akkor hétköznap belefér az unatkozás is.

2021. júl. 24. 19:57
 13/13 anonim ***** válasza:

Kaptál ötleteket kérdező, rengteg jót! :) Én csak avval egészítem ki, hogy kérdezd meg a gyerek óvónőjét példul. Ha még mindig unatkoznátok. :) A különbözpő készségek, képességek mentén is érdemes ötletelni. :) Pl koordináció, kognitív folyamatok (emlékezet, gondolkodásmód, figyelem stb). A pedagógus ennek mentén ötletel.

Vagy az onap-ot nézd meg a netről (GOOGLE kereső : onap), ez az alapja az óvodai nevelésnek Magyaro-on. Vázlat, kb 10 oldal és kötelező az ov.nevelésben. Jó ötleteket lehet meríteni a hogyan-okból (mert főleg erről szól: hogyan, mi alapán foglakozni, szempontok vannak felsorolva).

Pl figyelem, sőt, fegyelem, és reflex: szoborjáték, ezt többen lehet játszani, de azért megemlítem. Több változata is van, pl a vezető háttal áll a többi gyereknek, akik szabadon ugrándoznak, akár mondókára, majd ha váratlanul feléjük fordul a vezető, szoborrá kell dermedniük.

Koordináció és egyensúly: keresztben kezábe vesz a gyermek egy hasábot (építőkocka), rá merülegesen egy másik. Melyikük meddig bírja egyensúlyozni (ezt inkább 4-5 éves kortól).

Ha sok volt már a ricsajból: csendkirály játék (aki megszólal, az kiesik, a végén egy marad). Ezt főleg fekve érdemes, pihiznek legalább egy picit.

Valamint az ovisok életkori sajátosságaira épített foglalkozások, amihez kedve van épp az ovisnak ezek közül:

Ritmuscentirkusak az ovisok -> mondókázás.

Zenei készségek érése fejlődőben van -> gyermekdalok.

A mozgás az alapja az értelmi és érzelmi érésüknek -> spontán mozgás, mozgásos játékok (pl fogócska, kidobó), állatutánzás, stb.

Belső képalkotásuk erőteljes és alapvető fontosságú -> mese dramatizálása és szerepjjátékok.

Környezetismeret -> gyűjtsétek az évszaknak megfelelő leveleket, falevél, vadvirág, és lehet pl képeke készíteni belőlük.

Versek: asszociálni arra, ami éppp most van, pl állatot mintáz az ovis alevélből, mondjatok állatos gyerekverset, dalt. Evvel a barkácsolás, kézimunka területére is elérkeztünk, és így tovább...

2021. júl. 26. 02:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!