Normális ha egy 2 éves egész nap házimunkát csinál?
Mennyivel jobb lenne ha beültetné a tv elé igaz?
A lányom egész nap rajtam lóg. Nagyon anyás, viszont nekem haladnom kell. Nem ülhetek vele egész nap, így igenis befogom a 3évesemet a házimunkába. Így velem van, de mégis haladok. Örülök, hogy szeret segíteni, így később sem lesz gyámoltalan, ha magát kell ellátnia.
Egy 2-3 éves gyerek pont semmi másra nem vágyik jobban (mármint tényleg), minthogy azt utánozhassa, azt csinálhassa, amit a szüleitől lát. Ebbe ezek mind beletartoznak. Például sírásba csap át, ha nem ő szedheti ki a mosógépből a tiszta ruhákat, ha nem ő dobhatja ki a pelusát, ha nem ő dobhatja ki a zsebkendőjét, stb., stb. Ilyenkor kezdődik meg egy nagyobb fokú önállósodás, és a szülőnek ezt pont, hogy segíteni kell, és úgy tűnik, éppen ezt csinálja az említett anyuka.
Viszont, mivel még pici a gyerek (és nem gondolatolvasó), irányítani (útba igazítani) kell őt mondatokkal, mert magától nem tudja, hogy pl. eljött a kutyaetetés, az öntözés ideje. De hidd el, a legtöbb gyerek alig várja, hogy ezekben segíthessen.
Ha nem szólok, hogy jöjjenek segíteni elindítani a mosást, sírva fakadnak, ahogy meghallják a gombok hangját - ha pedig elindítom, végképp világ vége van -, és kezdhetjük elölről a bekapcsolást, beállítást, tehát valójában mindenki idegrendszerét kímélem azzal, hogy már előre szólok nekik, hogy jöjjenek.
Semmi gond nincs ezzel.
A lányomnak kell a feladat. Szereti ha segíthet, mert az felnőtt dolog.
Tereget, ruhát hajt (majd újra hajtom 😅) felmos stb.
A kukába kidobás a kedvence. Szerintem tetszik neki a kuka
Nagyon jól csinálja anyuka. Hasznos dologgal foglalja le a gyereket. Így ő is halad és a kicsivel is foglalkozik
A házimunka a gyereknek játékkal egybekötött tanulás.
Tudod mit láttam én a leírásodban? A kérem, köszönöm, légyszíves gyakori használatát, a gyerek életrevalóságra nevelését, a gyerek szórakozik, anya munka mellett gyerekre vigyáz és ezek szerint háztartást vezet.
Nekem az általad leírt szülő példaértékű, én is szeretném ilyen jól csinálni.
A home office nem egyszerű ám egy ilyen korú gyerek mellett. Ha elkezd unatkozni, akkor jön a nyűglődés,hiszti . Gondolom az anyja ilyesmi kis feladatokkal próbálja lekötni..
Szerintem nem baj ha a gyerek rászokik a házimunkára egyrészt,másrészt egy 2 éves gyereknek ez még nem tehet ,hanem játék,hogy azt csinálhatja ,mint a felnőttek. És addig sem 8 órát a tv/tablet/telefon előtt ül ,amíg az anyjának dolgoznia kell.
1. SEMMI közöd a másik életéhez
2. igen, normális, hogy apróságokra megkéri a gyerkeét, máskülönben hogyan tanulná az meg, mi a házimunka
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!