Mennyire vagytok körülmetélés pártiak?
Paromnal elvégezték ezt a műtétet gyerekkorában, neki sajnos szukulet miatt nem volt más választás.
Viszont
Szexuális életére pl ez kihatott, sokkal kevésbé érzékeny a makk mint egy egészséges férfinál. Ha választhatott volna semmiképp se ezt választotta volna.
Szóval szerintem ha orvosilag nem indokolt egyáltalán nem kell piszkálni azt amivel természetesen születtünk. Főleg nem úgy elvégezni valakin egy ilyen beavatkozást, ahol nem is saját maga dont a sorsáról (gyerekként).
Nőként leszavazom, körülmetélt pénisz.. Hát inkább nem. Szárazabb, érzéketlenebb, illetve nem olyan “guszti”, hogy minden kilátszik és érinteni sem olyan kellemes.
Anyaként csak ha orvosi oka van, miért vágnék máskülönben le valamit a gyerekem testéről?
Szerintem ez olyan, mint a mandula. Manapság már nem vagdossák úgy ki, pedig van vele gond, de majd kezelik azt, mert megvan rá a módszer! Gondolom nem hal bele senki sem modern helyeken abba, ha van fitymája, mossa rendesen és kész. Esetleg ott, ahol a gondot nem tudják kezelni, ott vagdossanak le minden nem létfontosságú részt az emberről, hogy ne haljon bele ilyen olyan fertőzésekbe.. De csak orvos csinálja érzéstelenítésben!
És nem, a gyereked teste nem a te tested, ezért is nem verheted, nem éheztetheted meg ilyenek! Piercinget se lövethetsz a szemöldökébe a babának, meg nem lehet fültágítója az egyévesnek, nem tetovàltathatsz rá, pedig az jóval kisebb dolog, mint egy részt, ami soha nem nő vissza levágni a testéről.. A gyerek teste nem a szülő tulajdona, és nem tehet meg vele akármit, csak amit a törvények engednek! Ha a közvélekedés változik, a törvény is változni fog(vagy a törvényhozó szerv) és ezek alapján minden mindenki dolga!
A 12-es válasza tetszik a legjobban.
Főleg mert eszembe juttatta, hogy a régi osztályfőnökön mesélte egyszer, hogy volt neki egy osztálytársa, akinek az egyik kezén 6 ujj volt, (A 6. nem rendesen a többi mellet, hanem a kéz külső élén, szintem merőlegesen volt.) de még baba korában levágatták a plusz ujját. Én egy ilyenért nagyon ki lettem volna akadva a szüleimre.
Én sem lettem volna odáig, ha levágatják a hatodik ujjam.. pláne ha tudtam volna mozgatni.. brr, belegondolni is rossz.
Nekem kellett volna róla dönteni(valószínű, hogy én is levágattam volna mondjuk tinikorom körül, de akkor is az én döntésem). De mondjuk arcon lévő kinövésnél már más a dolog, mert ha ott nem döntenek babakorban, később ahogy nő minden, nagyobb heget fog hagyni maga után, szóval ott két rossz döntés közül kell választani..
Nehéz az biztos, de azért inkább ne nyiszáljunk le semmit, ha később is meg lehet oldani és nem veszélyezteti a gyerek életét! Az a pár centi bőr sok kellemes dolgot okoz, a hiánya pedig csak fejletlen országokban támogatja az egészséget.
Anyám, ki vágatta le a hatodik ujját a gyerekének? És ezt komolyan engedélyezték?? Biztos valahol az 1950es években történt..
Inkább úgy a 70-es években. Mondjuk az is sokat elmond az esetről, hogy nem Magyarországon, hanem Romániában történt. Hogy pontosan mikor volt nem tudom, de a régi oszim gyerekei most kisiskolások.
Szóval az nem fontos, hogy a gyerek egyáltalán akarja-e, a lényeg, hogy mivel te vagy a szülője, bármit meg tehetsz az Ő testével... Világos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!