Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire vagytok körülmetélés...

Mennyire vagytok körülmetélés pártiak?

Figyelt kérdés
Mennyire értetek egyet vele, mennyire ellenzitek? Amerikában nagy hagyománya van, hogy az újszülött fiú csecsemőnek levágják a fitymáját. Szerintetek ez jó vagy rossz döntés a gyerek szempontjából. Egészségileg kizár pár "kockázatot" de mégiscsak egy csonkolás aminek még orvosi indoka sincs! Megtennéd a gyerekeddel?

2021. jún. 13. 15:45
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Egyáltalán nem értek vele egyet
Csak ha orvosilag is indokolt lenne
Jó dolognak tartom
98 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
56%
Én abszolút támogatom a körülmetélést, de szerintem mindenki maga dönti el hogy mit akar a gyerekének.
2021. jún. 13. 15:53
 2/20 A kérdező kommentje:
Miért támogatod? Miért jó dolog szerinted?
2021. jún. 13. 15:55
 3/20 anonim ***** válasza:
86%
Én csak akkor támogatom, ha valakinek olyan problémája van, ami indokolja. Pl fityma szűkület, valamilyen gyulladás stb
2021. jún. 13. 16:11
 4/20 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem kb ugyanannyi érv van ellene, mint mellette, tehát teljesen egyéni preferencia. Amerikában is van olyan államok ahol a fiú babák közel 90%-án elvégzik és vannak ahol kevesebb mint 25%-on.

Én nem csináltatnám meg, mert nem csökkenti drámaian a fertőzések kockázatát. Értelem szerűen ha orvosilag indokolt, akkor támogatom, de csak úgy nem.

2021. jún. 13. 16:13
 5/20 anonim ***** válasza:
49%
Én is támogatom mert így elkerülhető sok betegség, fertőzés. Később sokkal nehezebben viseli ha nagyobb a gyerek mint babaként
2021. jún. 13. 16:16
 6/20 anonim ***** válasza:
59%

Pont ez a problémám. miért kell támadni azt aki más véleményen van?

A körülmetélés pont az a téma ahol mindenkinek megvan a saját véleménye és ezzel békén is lehetne hagyni egymást. Látom az 1-est is lepontoztad, mert támogatja. Nem értem, hogy miért akarnak emberek mindenképpen áttéríteni másokat a saját véleményükre. A te és a gyereked pénisze a te dolgod. A más gyerekének a pénisze meg az ő dolga.

Mindkét oldal mellett vannak pro és kontra érvek, nem értem miért kell belőle ügyet csinálni

P.S.: szerintem nem csoníktás

2021. jún. 13. 16:18
 7/20 A kérdező kommentje:
Itt a legnagyobb baj szerintem azzal van (ha orvosilag nem indokolt), hogy te hozol egy döntést akár vallási akár más alapon ami viszont a saját gyereked egész életére kihatással lesz. Később, ha neki nem tetszik nem fog tudni másikat növeszteni vagy varratni magának. Úgy kell leélje az életét. Ez egy olyan beavatkozás aminek visszafordíthatatlanok a következményei! Más dolog ha ő felnőttként ezt akarja. De gyerekként helyette dönteni még ha kiskorú is...
2021. jún. 13. 16:24
 8/20 A kérdező kommentje:
Nem én pontoztam le az #1-est
2021. jún. 13. 16:26
 9/20 anonim ***** válasza:
84%

Semennyire.

A parom körül van metélve, de ő afrikából származik, ott ez a természetes.

2021. jún. 13. 16:30
 10/20 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem senkinek nincs joga megcsonkítani a gyerekèt. Büntetni kène, mint a női körülmetélèst. Ha orvosi indoka van, akkor elfogadhatò, de ott is az egyèb kezelèst kell előnyben részesíteni.
2021. jún. 13. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!