Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet időben összeegyezte...

Hogy lehet időben összeegyeztetni a nagyot, a kicsit, a háztartást, a főzést, a páromat és az önmagammal való foglalkozást? Nekem nem nagyon megy. Hogy juthatna időm mindenre?

Figyelt kérdés

Valami mindig elcsúszik :)

Pedig nagyon jó gyerekeim vannak, a kicsi (9 és 1/2 hós) tök jól elvan mellettünk, a nagy (3 és 1/2 éves) tök jól eljátszik, mégis állandóan el vagyok csúszva valamivel.

Egész nap lelkiismeret furdalásom van, mert ha takarítok v. főzök, akkor nem tudok a gyerekekkel foglalkozni, ha meg fordítva, akkor nincs kaja és kosz, kupi van.

Ha mégis meg megcsinálok mindent, akkor úgy kifáradok, hogy mire hazajön a párom, egy zombi vagyok, így rá nincs már kapacitásom...

Arról nem is beszélve, hogy néha jó lenne emberek közé is menni egyedül vagy kettesben, de arra már nem igazán jut idő :(

Elsősorban jó tanácsokat várok vagy legalább együttérzést, jó lenne, ha a "fejleharapós-lepontozós-okoskodós" válaszolók megkímélnének :)))

Köszi!

2010. aug. 25. 15:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

szerintem mindannyian így vagyunk ezzel.

vagy birkatürelem kell, és pl játszani a naggyal, miközben tologatod a kicsit a kocsiban és kevered a kaját, plusz azon gondolkodsz, mivel tartsd ébren magad, mire hazaér a párod. és mindezt mosolyogva. hogy nehogy lelkiismeretfurdalásod legyen.

vagy elfogadod, h néha szalad minden, nem csinálsz belőle nagy ügyet, lazán kezeled a dolgokat, de mivel megnyugodtál, nem vagy zombi. így a gyerekek is örülnek meg a párod sem néz sárkánynak. nekem utóbbi vált be, de nagyon-nagyon-nagyon nehéz.

3 gyerekes

ja, magamból indultam ki, h nincs segítségem, de gondolom, neked sincs, mert írtad volna.

és mérlegelj, mi az, ami nagyon fontos. pl kaja. tehát az legyen, mert enni kell, gyerekeknek is, de ha másnap mosol, vagy nem takarítasz minden nap, az megvár úgyis. Én sem akartam elfogadni, de így van, kisgyerekeseknél mindig akad vmi, ami nincs kész. Ez van. Majd ha nagyobbak, besegítenek ők is, remélem. :)

2010. aug. 25. 17:11
 2/5 anonim válasza:
Senki sem várja tőled azt, hogy ennyi mindent tökéletesen csinálj. Elsősorban te magad engedj egy kicsit az önnön teljesítéseddel kapcsolatos igényeidből. Kisebb rend= nagyobb boldogság.
2010. aug. 25. 17:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Ezt mind elvárják tőled? V. csak Te magadtól?

Tökéletes ember nincs--bár van akik szeretik annak vallani magukat.

Nálunk nincsenek elvárások-így én nem is agyalok ilyenen.

Ha kupi van, rendet teszünk (v. én, v. apa, v. a nagyobb).

Ha nincs főzve, eszünk hideget, pizzát v. kínait...

Apára sem kell mindig mosolyogni, vannak rosszabb napok-neki nincsenek?

Nem kell ezt túlspirázni--régen én is így voltam... Hát, olyan carul is éreztem magam a bőrömben...

A lányom sokmindenre megtanított...

2010. aug. 25. 18:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Mintha én írtam volna....

Nekem is bűntudatom van, van hogy este jövök rá, hogy kislányommal érdemben nem is foglalkoztam, csak felöltöztettem pelenkázta, etettem, babakocsiba tettem és sétáltam vele, etettem, letettem aludni, nővére kicsit játszott vele, fürdött és este alszik...(6 hós)

A nagyobbal (26 hós) m ár nem lehet nem foglalkozni...:-)

Nekem a napi nagyjából megy, ahol a papok táncolnak, de sok mindenre nem tudom hogy kell időt keríteni, pl mélyhűtőt pucolni, tálalót kipakolni, kitörölni, elmosogatni, fürdőbe csempét letakarítani, ruhákat átrendezni a szekrényben...

Fontosság nálam is van, az első, hogy főzök, mert enni kell. Aztán sétálunk, mert lányaim anélkül befordulnak. Amikor alszanak eszek, ha marad időm (sajna sokszor nem) mosogatok-vagy nem végzek, és csak halmozódik. A mosást könnyen bedobom, hamar kiteregetek, de a vasalás már sokszor hetekig gyűlik.. főleg ha jó idő van és délután is kint vagyunk. Néha felsöprök, felmsokok, porszívózok, de olyan igazi bútorelhúzós ablakpucolós radiátorpókhálótlanítós nagytakarításra csak 2-3-4 havonta jut idő, és ez zavar nagyon...

De ez van, osztódni nem tudok...

Áétalában nem zavar, de néha kibukok, akkor belehúzok és valamit megcsinálok és mindjárt jobban érzem magam...

És akkor nem beszéltem arról, hogy minden terem a kertben, amit le kéne szedni, előkészíteni és eltenni... ennek 22- körül szoktunk nekiállni a párommal, ha a gyerekek alszanak, éjfélig pucolunk és alig alszunk, de egyszerűen máskor nem lehet....

Tartsunk ki:-))

2010. aug. 25. 21:55
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, legalább látom, hogy nem vagyok egyedül a problémával :)

A napi takarítás, rendrakás még belefér, de pl. a konyhaszekrények, hűtő kitakarítása, ablakpucolás, zuhanykabin takarítás, meg úgy általában mindenféle nagytakarítást csak halogatok és ez olyan nyomasztó! Hétvégén mindig van vmi program, így akkor sem tudom megcsinálni.

Remélem szept-től kicsit könnyebb lesz, hogy a nagy oviba megy :)

2010. aug. 27. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!