Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortol tud egy gyerek banni...

Mikortol tud egy gyerek banni az allattal?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnek egy cicat, de csak ugy hogy nem bantja a lanyom. Hany eves kortol tudnak szepen banni a gyerekek a macskakkal? Simogatni, nem meghuzni a farkat stb.
2021. jún. 12. 09:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%
3 éves a lányom, nekünk kistermetű kutyánk van. Eteti, itatja, sétáltatja, mindent meg tud már csinálni körülötte, de sokszor durván bánik vele, csapkodja, húzza a farkát stb, mondjuk tény, hogy a kutya imád vele játszani és folyton ugrál rá, kergetőznek, ennek keretein belül szokott a kislányunk is durvulni, egyébként nagyon kedves vele, együtt is alszanak.
2021. jún. 12. 09:44
 2/14 anonim ***** válasza:
86%

Gyerektől függ.

A lányom 3 évesen már igazán gondos kisgazdi volt. Az öreg cica is tudta, hogy a gyerektől többet kell eltűrni. Nekem már letépte volna az arcom, ha úgy emelem fel vagy úgy nyúlok hozzá. A lányomtól simán elviselte, csak csúnyán nézett, maximum panaszosan nyávogott.

A kisfiam már durvább. Sajnos az öreg cica azóta az örök vadászmezőkön egerészik. Most egy egy éves kandúrunk van. A vicc, hogy a fiamat is imádja, vele akar aludni, megy utána, fogócskáznak. Ő is tűri, hogy egy figyelmetlen pillanatban húz kicsit a farkán. Egyszer se karmolta meg. Természetesen nem hagyjuk, hogy a gyerekek szekálják az állatokat, és folyamatosan tanítjuk, hogy kell róluk gondoskodni!

2021. jún. 12. 09:57
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg inkább gyerekfüggő. Lányom érkezése előtt 1 évvel lett egy cicánk. A lányom mindig szépen bánt vele sosem volt sem csapkodás,sem farokhúzgálás. Konkrétan vagy 1x-2x kellett neki elmondani, hogy szépen kell bánni vele,mert neki is fáj. Most 2 éves és télen lett egy másik apró cicánk. Vele is szépen bánik. Igaz, hogy őt felveszi és viszi ide oda,de megtanulta, hogyan kell megfogni, hogy ne okozzon neki fájdalmat. A macska sem bánja. Imádják egymást a 2 cicával. Kutyus is van kint. Vele is nagyon barátságos.
2021. jún. 12. 09:59
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekfüggő, de azért számít, hogy mit tanul. A mi macskánk nagyon makacs, nem lehet hozzányúlni, ha nem akarja. Mindig jelzi finoman, hogy most nem, de ha ennek ellenére is nyüstöli valaki, odacsap, karmol és harap. A fiam amíg kicsi volt, kicsit vehemens volt, bár szerintem szinte minden pici gyerek az, amíg nem érzik a határokat, de mindig el lett húzva a macska közeléből, ha úgy láttuk, hogy nem akarja hagyni vagy játéknak kezdi nézni a macskát. Így megtanulta, hogy a macska is egy érző lény, vele is finoman kell bánni, mint bárki mással, más kisgyerekkel, stb.
2021. jún. 12. 10:10
 5/14 anonim ***** válasza:
48%
4. vagyok, bocsi lemaradt, szerintem kb 3-4 éves korában már felügyelet nélkül sem kellett aggódni, hogy bántani fogja akár akaratlanul is.
2021. jún. 12. 10:12
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk cica és kutya mellé születtek a gyerekeink. Első pillanattól szépen bánnak vele, mert eleve így tanulták. Értem ezalatt, hogy amint mászni kezdtek, és oda tudtak menni a cicához, mentem velük, és mutattam a simogató mozdulatokat, hogy hozzá így kell nyúlni. Sosem bántották. A fiamnak volt másfél éves korában ilyen csapkolódós korszaka, amikor velünk szemben is rápróbált az ütésekre, de ezt elég gyorsan rövidre zártam, meg jobban figyeltem, amikor láttam, hogy az állatok közelébe megy. Hamar leszokott róla, most 2,5 éves, nagyon szépen bánik velük.
2021. jún. 12. 10:32
 7/14 anonim ***** válasza:
84%

Gyerekfüggő

Lányom 3 èves ès nyúzza.. nem bántja szándékosan, csak erősen szereti🤪

A fiam sosem bántotta, sosem cipelgette, pedig csak 1,5 éves.

Csak simogatja.

Érdekes amúgy, az idegen állatok a lányomtól elhúzódnak, fiamnak meg mennek a kezébe.

2021. jún. 12. 10:36
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk előbb volt macska mint gyerek.Ahogy a mászás megkezdődött a gyerekunknel onnantól tanulta, hogy mit lehet és mit nem a macskával.Meg soha nem karolta meg, pedig nem egy jámbor jószág és 4 éves lányunk is.Szoval nem pár hónapról beszélünk.Tanitani kell a gyereknek az állat tiszteletét.
2021. jún. 12. 11:05
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
A nagy 2,5, a kicsi 1,5 volt, amikor kiscicánk lett (benti). Úgy vigyáznak rá, mint a hímes tojásra, imádják. 😊
2021. jún. 12. 11:38
 10/14 anonim ***** válasza:
19%
Az állatokat óvni kell ezektől a kis szörnyektől...
2021. jún. 12. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!