Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Beírassam óvódába vagy még...

Beírassam óvódába vagy még várjak?

Figyelt kérdés
Három éves kisfiamhoz nemsokára érkezik a kistesó. Elvileg januártól már mehetne oviba, de a baba márciusban érkezik. A fiamnak már nagyon kellene a gyermektársaság és a foglalkozások. Biztosan jót tenne neki én már kevés vagyok. Viszont így az újszülött baba folyamatosan ki lenne téve a fertőzéseknek, amit a nagyobb hazahozna a közösségből. Ti hogyan oldottátok meg ezt a nehéz dilemmát? Egy anya nem nézheti csak és kizárólag csak az egyik csemete érdekeit. Fogalmam sincs hogy mit tegyek. Előre is köszönöm a válaszokat.
2008. dec. 7. 20:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenkeppen vidd el az oviba, de nem mindegyik olyan beteges am, az enyem egyaltalan nem volt az. Telen mandulagyulladas, de amugy oszinten mondom semmi.

Neked is jo lesz, hogyha majd a babara tudsz koncentralni amikor megszuletik. Marciusig megszokja majd az ovit, amire a teso megerkezik.

De ha most nem viszed, akkor meddig akarsz varni vele? Mindenkeppen add oviba, ha lehet, egesz naposra. Az en kisfiam imadott oviba jarni!

4 evesen is ugyanugy hazaviszi a betegseget, ha beteges gyerek amugy. Ne varj vele, add be, minden jot nektek!

2008. dec. 7. 20:38
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! Én már arra is gondoltam, hogy megvárnám míg a pici legalább az első oltássorozatot megkapja. kb. 6 hó. De az is igaz, hogy nem akarom őt megfosztani semmitől. Pláne nem a gyerkőc társaságtól, amit egyébként imád.
2008. dec. 7. 21:01
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Add be nyugodtan! A kicsit védeni fogja az anyatej, ritkán kapnak el a tesótól betegséget, ha meg mégis, akkor attól csak erősödik az immunrendszere.
2008. dec. 7. 21:55
 4/6 anonim ***** válasza:

A nagyobbik fiammal végig dolgoztam gyes alatt fél éves korától!Mikor terhes lettem a picivel akkor töltötte a hármat!Gondoltam ha már nem voltam vele otthon gyesen most maradjon itthon majd szeptemberbe megy!Pici 29 hétre júliusba megszületett!Koraszülöttként asztmásan teljes imunhiánnyal kezdtük a szeptemberi ovit!A nagy ment volna de állandóan beteg lett ami neki két hét itthon fekvés picinek 3hét kórház!Ezért megbeszéltük a telet itthon marad aztán majd tavasszal folytattjuk az ovit!Tavasszal egy fokkal jobb lett a helyzet de mivel a pici kórházból kórházba járt a nagyot meg nem tudtam senkire se bizni hogy hozza vigye az oviból ezért még mindig nem járt!Ebben az évben betöltötte az ötöt!íElkezdödött még egy év újra oi!A helyzet változatlan!4hét itthon lét általában a pici miatt 1 hét ovi!A nagyfiú teljesen le volt maradva!Olyan két három éves szinten volt!Nem értelmiségi szinten hanem olyanok hogy állandóan panasz volt rá!Nem tudja megszokni az óvodai szabályokat a társaságot!Gyerekek között csak a pici és a picivel egy idös unokatestvér között volt!Szó szerint vissza fejlödött!Kúszott mászott mint a picik kezdett egyre többször baba nyelven beszélni meg ilyenek!Közben a pici egyre jobban lett ahogy nölt idén már a kettöt töltötte a nagy a hatot!És megfogadtam ha kell bébiszittert fogadok de nincs mese az ovi KELL!!!És hidd el ebben a 4 hónapban mióta folyamatosan jár oviba rengeteget okosodott!A verseket egyszer elmondja az óvónéni vagy én és ö szinte hibátlanul mondja utánunk,számol,egy-két betüt felismer már!Szóval teljesen felzárkozott!

A maradandó hátrány:Mivel ö a kiscsoportot középsöt kihagyta és kora szerint nagy csoportosnak kéne lennie de nem tartottam elég érettnek hozzá ezért nagy könyörgés árán(amit most már az óvónénik is jó ötletnek tartanak)középsös lett!Ezért 8 évesen kezdi majd a sulit mert ráadásul évesztes is vagyis 2 évet teljesen elcsúsztunk!

Tudom picit külömbözik a történetem a tiedtöl!A te picid REMÉLJÜK vagyis biztos egészséges lesz és neked lesz alkalmaddal a naggyal foglalkozni de akkor is azt mondom az OVI KELL!A gyerekek gyerekek között sokkal jobban hamarabb tanulnak mint ha mi tanitgatnánk otthon!

Tudom te csak pár hónapot csúsznál nem három évet mint mi de szerintem akkor is vidd el!Legalábbis próbáld meg!

Minden jót kivánok!!!

2008. dec. 8. 11:14
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a tanácsokat! Egyre inkább gondolom én is azt, hogy menni fog az óvoda. Meg is nézem az ovit még a héten.
2008. dec. 8. 11:50
 6/6 anonim ***** válasza:

csak arra vigyázz, nehogy úgy érezze, hogy azért kell mennie, mert a helyére lép a kicsi. Ha meg tudod oldani, hogy ha hazaviszed, egy darabig csak vele foglalkozz, kérdezd az oviról, társairól, de ezt úgy, hogy hiába sír a kicsi, azt a 2-3 percet kibírja még sírással, mert ha otthagyod a nagyot, akkor nem érzi a törődésed. Mindenképp várd meg, hogy befejezze a mondatot.

Nálam bevállt.

2008. dec. 9. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!