Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves egy 18 kg-os gyerek?

Hány éves egy 18 kg-os gyerek?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy változó, pláne, hogy a 3,5 hós babánk 8,5 kg...Vajon, hogyha megvesszük az új gyerekülést ami 0-18 kg-is jó akkor hány éves koráig tudjuk használni?

A 9-36 kg-os ülés nem dönthető :o(

2008. dec. 7. 19:10
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Az én lányom 4.5 éves, és 18 kg, de ő már több mint 1 éve a 9-36 kg-s ülést használja.

2008. dec. 7. 19:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam most lesz három de már húsz kg és 110 cm magas. Úgyhogy olyan gyerekülést vettünk ami, 18-36 kg-ig van kalibrálva. Utánna elvileg elég már az ülés magasító. De ha ilyen iramban nő..... ki tudja meddig lesz jó.
2008. dec. 7. 21:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Három éves koráig biztosan ki tudjátok majd használni a gyerekülést. A lényeg hogy jól ki legyen párnázva és hogy szélességre is viszonylag nagy legyen, hogy a vállacskájának később is legyen helye. Az én fiam kinőtt ily módon egy gyerekülést. Römer és concord jött be eddig leginkább.
2008. dec. 7. 21:36
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a 9-36kg-os ülések inkább nagyobb életkorban válnak kényelmessé. A 0-18kg- os ülések pedig inkább hasonlítanak egy bébihordozóra. Előnye hogy amíg picike a gyermek, addíg dönthető és hosszabb az ülőlapja, ami jobban megtámasztja a lábacskáit. A 9-36kg-os inkább 1,5-három évesnek válik be jobban,(legalábbis nekünk) mert ennek rövidebb az ülőlapja és nem emeli fel annyira a lábát. Nem fárad el olyan hamar benne. De ez függ attól is hogy mennyit utaztok. Ha csak hétvégenként 50-100 km akkor szerintem nyugodtan lehet venni egy olyat ami sokáig jó.
2008. dec. 7. 21:46
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon változó. Szerintem a ti nagy babátoknak nem biztos, hogy több évig kitart a 0-18 kg-os ülés. Mi mindenesetre 9-36 kg-osat veszünk, mert nekünk is nagy a babánk és egy barátunk hasonlóan nagy kislánya kétévesen volt 18 kg!
2008. dec. 8. 14:18
 6/9 anonim ***** válasza:
3-4 éves koráig tuti tudjátok használni.Nálunk ugyan ez volt.
2008. dec. 8. 21:23
 7/9 anonim ***** válasza:
Az én gyerekeim 3 típusú gyerekülést használtak. A bébihordozót 5.5 hónapos korig használtuk. Ezután a 0-18 kg-ig való magasított alapú, és dönthető háttámlájú ülésbe ültek, mert abban azért kényelmesen és biztonságosan ültek, szükség esetén el tudtuk dönteni egy mozdulattal, ebben is saját 5 pontos öv van szerelve. Ezt az ülést a nagyobbik fiam 2,5 éves korára nőtte ki. Ekkor még nem is igazán a súly számít, hamnem hogy a fejecskéjének az egyharmad részénél több nem "lóghat" ki a gyermekülés háttámlája szélénél. A fiam ekkor még nem érte el a 18 kg-ot de a feje túllógott az ülésen és a biztonsági övek is szűkek voltak. No meg a lábak nehezen fértek a magasított alapú ülésnél. Ezután 2,5 kora után jött a 9-18 kg, az a típusú ülés ami már később szétszedhető és az alja ülésmagasítóként használható, de még az ülés önálló 5 pontos saját övvel rendelkezik, és már nem dönthető " alvós " pozícióba. Ez az ülés kitartott 5,5 éves koráig. A nagyobbik fiam mostmár ülésmagasítóval ül, ( igaz hogy nem a szédszedett ülés aljával mert az szétszedve nem passzol az üléshez, vennünk kellett külön ülésmagasítót ) hárompontos övvel van bekötve 5.5 éves 120 cm magas és 22 kg.
2008. dec. 8. 21:31
 8/9 anonim ***** válasza:
Bocsi elírtam 9-36 kg-ig az utolsó típusú ülés.
2008. dec. 8. 21:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Az én lányom 3.5 éves és 24 kiló, úgyhogy nem árt odafigyelni a testalkatra.

Meg ha kinövi, el tudod adni, ha máshol nem a védőnőnél, kiteszed hírdetőfalra, vagy ha rendes a v.nő ott is hagyhatod 1 darabig, hogy lássák, és akkor már megvan a nagyobb árának egy része.

2008. dec. 10. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!