Minden este egy rudi?
Egy régi barátnőmmel futottam össze, az alvásról beszéltünk és a 2 évese kb fél úgy alszik el minden este hogy elalvás előtt megeszik egy rudit kakaóval az ágyában.
És én voltam a helikopter hogy nálunk nincs bolti cukros cucc, én készítem házilag, magunknak is..
Én pont ilyen gyerekkori szokások miatt vagyok ma már cukros fiatalkorom óta, mert 4 évesen 30kg voltam a szörp, csoki, joghurt stb miatt. Férjem is rizikófaktoros ezért vigyázunk ezekre.
Arra tudok gondolni hogy a cukor sokk altatja be igazából szegényt.
Napi szidjuk az ismerősünket, hogy milyen szaranya "kérdés". Igen igazad van , fujjj. Mehetsz dolgodra.
Nem kell válaszolni, tudom "magamra vettem" tuti 😀 Lapozzunk.
Az én gyerekem naponta 2-3 tejszeletet, vagy kindertojást tolt be, emellé szinte csak vajas fehérkenyéren élt, bundáson meg amerikai palacsintán(amit én csináltam), néha gabonapelyhen, ja és rengeteg 2,8as zsíros tejen.
Soha sem volt közel sem a túlsúyhoz, inkább meglehetősen alultáplált volt, a fogai pedig csodálatosan szépek, pedig suliig csak napi egyszer mosott fogat, ami volt, hogy kimaradt jópárszor.
Barátnőjét féltve paleoztatják, házi humusz, pestos házi tészta, meg ilyenek, édesség semmi, a kislány 1 fejjel magasabb és 15 kilóval több, egy kindertojást nem kaphatott soha.
Nem az étkezést kell okolni, hanem a mozgást! Az én gyerekem kétszer mozdul, amíg az övék egyszer. Mikor nem volt husis lány, már akkor is lomhább, lassabb, megfontoltabb, nehezen mozgó volt. Persze cserébe jobban figyel, megül a helyén, nyugis, csendes, az enyém meg az ellentéte. Vannak lyukas fogai, pedig minden étkezés után fogatmosnak.
A fog genetika, a testalkat pedig mozgás függvénye.
13, tudom én, hogy rossz, hogy ezeket ette, én sem jókedvemből adtam, extrém szelektív evő a mai napig, ezekből viszont irdatlan mennyiséget meg tud enni. Már kicsit jobb(már annyira nincs oda az édesért, inkább sósat szeret), de most pl nem ette meg a halászlevet, amit amúgy szeret és fél litert megevett belőle, mert más a színe(kicsit kevesebb benne a pirospaprika).
Nem az étkezést kell okolni a testalkatért és a fogakért sem, és az étel minősége sem tehet a válogatósságról.
Az emberek nagyrésze a mozgásszegény életmódtól hízik meg. Ha napi 2 kiló cézársalátát ennének meg párolt zöldséget és nem mozognának, akkor is kövérek lennének, csak mellé rosszul is éreznék magukat(ezért nem tudnak csak diétával fogyni az emberek, az étrend mellé kell a mozgás is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!