Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 19 hónapos és még nem mond...

19 hónapos és még nem mond szavakat ?

Figyelt kérdés

Sziasztok !

A lányom 19 hos és meg nem mond szavakat

Vagyis az anyát utánozni próbálja “Aja”... de semmi mast !

Amit mondok neki azt ahogy látom érti , csak ő meg nem mond semmit !

A védőnő Tsmt-t javasolt, de azért én kérdeznek itt Anyukákat akik tapasztaltabbak, mint én (első gyermek)

Kell e aggodnom?

Rohanjak vele fejlesztésre vagy adjak meg ennek időt ?

Köszönöm a válaszokat !

2021. máj. 7. 13:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nagyobbik lányom 2 éves koráig meg sem nyikkant. Pontosabban két szót használgatott, egyet a bátyjára, egyet a bogárra. 2 évesen bölcsibe került, pár hónap alatt összefüggő mondatokban beszélt. Ott ugyanis nem értették, amit mutogatott.

21 éves múlt, kéttannyelvű idegenforgalmi szakmai érettségit tett, előtte 6 hetet töltött külföldi gyakorlaton, jelenleg másodéves egyetemista. Köszöni, jól van. Néha nem ártana, ha kicsit kevesebbet beszélne... ;-)

2021. máj. 7. 20:28
 12/15 anonim ***** válasza:

Védőnők nagy része sok "zöldet" tud mondani. Mutatom a gyermekpszichológus kifejtését, ha végighallgatod (csak tíz perc), minden idevágót megértesz, nagyon hasznos!:

https://www.youtube.com/watch?v=Pq6Z5e_25DQ&t=0s

2021. máj. 10. 17:50
 13/15 anonim ***** válasza:
Szia , megkerdezhetem, hogy utana mi hogy alakult veletek? Remelem jol vagytok. Koszi ha valaszolsz
2023. nov. 16. 16:42
 14/15 A kérdező kommentje:

Szia, köszönöm a kérdésed, azóta 4.5 éves , nagyon hosszú kálváriák vagyunk túl !

Kiderült hogy autista azóta sem beszél néhány szót kivéve !

De jól vagyunk, imádom, tündéri !

Intenzív fejlesztést kap !

2024. máj. 22. 18:19
 15/15 anonim ***** válasza:
Hat a hirtelen sokk utan , hogy elolvastam a valaszod, mert nem ilyen valaszra szamitottam, nagyon orulok, hogy azt irod, hogy jol vagytok es imadod es tunderi. Sajnalom a hosszu kalvariat, ami mogottetek van, nem lehetett konnyu😌egyebkent en is ettol felek, amit vegulis irtal, a beszeddel sem allunk valami jol es sokszor latom, hogy nem ugy figyel szerintem, ahogy kellene, de remelem csak elso babas para. Es a fejlesztok vagy a szakemberek mit mondanak vagy te kit tudsz vagy gondolsz fog beszelni a kesobbiekben? Bocsanat, ha butasagot kerdesek, nem ertek hozza, csak hogy aggodok en is, hogy ilyenkor mik tortennek a jovoben. Egyebkent mennyi idos koraban mentetek el szakemberhez es a beszed miatt vagy mas miatt? Nagyon koszonom, hogy valaszoltal, tenyleg hálás vagyok erte.
2024. máj. 22. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!