Most 3 év 3 hónapos. Éppen a napokban számolt meg 10 gyereket egy képen. Előtte is el tudott számolni, de ujjal mutatva a megszámolandó dolgokat ezelőtt még nem sikerült hibátlanul.
2021. ápr. 26. 11:40
12/19 anonim válasza:
masfel evesen mar biztosan el tudtak szamolni 10-ig. Emlekszem, a kicsi ugy ment pont ket evesen bolcsibe, hogy a homokozoban szamolta a formakat, amiket csinalt. Tehat nem csak a szamsort tudta elszavalni, hanem megszamolni is.
4 eves korara mar tudott mindketto 10-es szamkorben osszeadni-kivonni, de mivel az ujjukat hasznaljak, igy szeritnem nem nagy kunszt :)
2021. ápr. 26. 12:24
13/19 anonim válasza:
Valójában a matematikai szaknyelv szerint erre, amire te gondolsz a "számol" szót nen is lehetne használni. A "számolás" során műveletet végzünk, 10ig elmondani a számokat meg valójában "számlálás". Ezt megtanulni/betanulni olyan, mint egy rövid vers megtanulása, nincs ennél nagyobb jelentősége ebben a korban.
2021. ápr. 26. 12:41
14/19 anonim válasza:
Hibátlanul 4 évesen. Akkor viszont már meg is tudott dolgokat számolni és nem csak mondta a számokat egymás után.
2021. ápr. 26. 13:25
15/19 anonim válasza:
Amikor elkezdi érdekelni.
Én akkor tanultam meg 6-is számolni, mikor 6 éves lettem volna (Még mindig emlékszek, mert csak azért érdekelt az egész, mert nem akartam beégni, ha valaki megkérdezi, hogy hány éves vagyok :D ), de akkor úgy belejöttem, hogy még abban az évben 100-tól visszafele is ment. (Ilyen előkészítő csoportban viszont csak 2-en tudtunk)
2021. ápr. 26. 14:14
16/19 anonim válasza:
4. szülinapra kapta a bogyó és babóca oviba menős társasjátékát, addigra már tudott számolni (dobni, megszámolni/felismerni) a pöttyöket a kockán majd annyit lépni, amennyit dobott. most 4,5 múlt, a "ha van 4 csokid és elveszek 2-t mennyi marad" típusú kérdésekre tud válaszolni
2021. ápr. 26. 14:19
17/19 anonim válasza:
2 éves 4 hónapos a lányom, már számol tízig, mert eltanulta a barátaitól a bújócskánál. Emiatt talán azt is érti, hogy ez valami mennyiségjelzés, de hasznàlni még csak kettőig használja (egyedül vagy ketten, ezt is a kistesó miatt), illetve még érti hogy ha két gyerekhez odajön valaki,.akkor több gyerek lesz, de aktívan ennél pontosabban még nem hallottam számolni.
2021. ápr. 26. 14:24
18/19 anonim válasza:
Nem volt még kétéves, másfél és kettô között volt és azért emlékszem rá jól, mert terhes voltam a tesójával. Egy konkrét vizsgálatra mentünk, és ott számolta a lépcsôket.
Ebbôl annyi következtetést vontam le, hogy jó a memóriája, ez a mai napig így van. Pl. 3,5 évesen egy egész Boribon mesét elmond fejbôl, szinte hibátlanul. De hogy jó matekos lesz-e, sztem ahhoz ennek nem sok köze van.
2021. ápr. 26. 14:28
19/19 anonim válasza:
3 évesen ez már szinte minden gyereknek megy, de csak mondják mint egy verset, számfogalom ilyenkor még kevésbé alakul ki.
Enyém 3,5 éves, olyan 5-ig fogja fel, hogy mondjuk 5 almabol megeszek egyet akkor marad 4.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!