A Ti 6 évesetek mennyire beszél hibátlanul vagy érthetően?
Figyelt kérdés
2020. febr. 9. 10:28
1/13 anonim válasza:
A lányom 2 éves korától idegenek számára is érthetően, tisztán beszél. Ovis társa viszont szintén hat éves, de kb. sosem értem, hogy mit mond. Pedig teljesen egészséges.
2/13 anonim válasza:
Az enyém teljesen, de az ovis csoport legalább háromnegyedének szüksége volt/lett volna logopédusra. A nagy csoportos karácsonyi műsoron legalább 4-5 gyereknél azt sem tudtam eldönteni, hogy milyen nyelven beszél. Egy szót nem értettem abból, amit mondtak.
Ha problémátok van nem kell megijedni, akik jártak logopédushoz, azok nagyon sokat fejlődtek.
3/13 anonim válasza:
Mindkét fiamnak volt - különböző - beszédhibája 5 évesen, de 6 éves korukra a logopédus kikupálta őket.
4/13 anonim válasza:
Teljesen, szerencsére logopédus sem kellett soha
5/13 anonim válasza:
Minden rendben. 1x látta logopédus, pont mikor betöltötte a 6-ot. Azt mondta, minden a legnagyobb rendben van vele. Fejlesztés nem kellett.
6/13 anonim válasza:
Néha meg a ragozással gond van, de tisztán bedzél, mindenki érti.
9/13 anonim válasza:
Minden betű megvolt mindhárom gyerekemnél 6 évesen, teljesen tisztán érthetően beszéltek.
A legkisebb ovis csoporttársainak viszont felét nem értettem nagycsoportban az anyák napi ünnepélyen.
Durván pöszék-betűcserélők meg nem tudom még milyen beszédhibásak voltak.
Tesóm egyik fia most 6 éves, és nagyon babásan beszél, az 5 éves fia viszont teljesen érthetően és tisztán.
Nem tudom mitől függ ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!