Milyen feltételekkel vennétek egy 8 éves gyereknek hörcsögöt?
Mi arra gondoltunk, hogy egy hónapig neki kelljen gondoznia a hullámos papagájainkat.
A hörcsöggel kapcsolatban, nem várnánk el, hogy egyből egyedül gondozza, hanem először megmutatnánk mindent hogy hogyan kell és egy ideig közösen gondoznánk.
A férjem már most igért egy hörcsögöt a gyereknek, ha iskolás lesz (most nagycsoportos). Beleegyeztem, és tudom, hogy én fogom gondozni, mert a férjemre egy kaktuszt se bíznék 2 napnál tovább, a gyerek meg egy hét után ráun úgyis. De épp ezért jó, hogy a hörcsög csak 2-3 évig él. Addig ellátom, ezzel le lesz tudva, aztán nem lesz másik.
Én például teknôst semmiképp nem engednék/vennék a gyereknek. Azok rettentô sokáig élnek és folyamatosan nônek. Sokszor gond, hogy kinövik terráriumot, aztán nem tudják tovább tartani, végül kiteszik valami patakba szerencsétlen állatot.
A hörcsögök nappal alszanak magukat a forgácsba ásva. Nem barátságosak, gyakran harapnak.
Persze hogy megunja őket a gyerek mert unalmasak.
Én biztos nem parancsolgatnék rá kétnaponta, hogy még az iskola és a házifeladatok melletti pár órájában szabad játék helyett hörcsögkakit ganézzon.
Ha a családnak akarnék állatot, akkor annak az ellátásában kaphatna részfeladatot, de igazából ekkora gyereknek még magáert kell felelnie a saját szintjén, meg az iskolatáska tartalmáért, a szobája rendrakásáért és 1-2 kisebb házimunkáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!