Hogyan lehet leszoktatni egy két éves gyereket az éjszaki ivásról?
Lányom kettő éves múlt júniusban és még mindig felkel éjjel inni. Gyerekitalt iszik 2-3x is. Napközben vizet iszik, teát gyümölcslevet nem. Próbáltam, hogy vizet adok neki nem fogadja el, addig sír amíg nem adom oda a tápszert.
Koraszülött volt nagyon pici súllyal, úgyhogy éjjel 3 óránként kellett etetni szerintem megszokhatta, de hogy tudnám leszoktatni, valami ötlet?
Sírni nem szeretném hagyni, mert az 5 hós tesó vele alszik.
Szia, hagyd sírni, az átszoktatás idejére költöztesd el a picit, vagy épp a nagyot, hogy ne legyenek egy szobában. Én is pontosan ugyanezt csináltam, unokaöcsém, másodunokahúgom detto, mindhárman vizet kaptunk éjszaka, a második este után átaludtuk az éjszakát. Persze, sír a pici, ha nem kapja meg, amit akar, de nekem anyukám azt mondta, hogy "Kicsim, ez van, nem kapsz mást, addig sírsz, amit akarsz, ha szomjas vagy, a víz is jó, ha nem vagy az, feküdj vissza szépen aludni." Sírtam, sírtam, de miután anyum meggyőzhetetlennek tűnt, egyszerűen visszaaludtam.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!