Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen idős korban várható el...

Milyen idős korban várható el egy gyerektől, hogy normálisan érjen egy állathoz?

Figyelt kérdés
Bátyám fia 19 hónpos. Folyton üti és tépi a kutyát, rángatja a nyakörvét, rálép a fejére, átmászik rajta. Szegény kutya csak tűri, nem panaszkodós fajta, de én aggódom, hogy ez később rosszabb lesz. Na meg ha egyszer egy kevésbé türelmes kutyára ver így rá, annak nem lesz jó vége. Nem kellene ilyen korban finomabbnak lennie? Vagy legalább miniüálisan tisztelni az élőlényeket? Meddig kell néznem, hogy üti a család kutyáját?
2021. ápr. 5. 08:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
90%

Ebben az esetben egyszer elmondanám nyugodtan amikor mindenki ott van (pl. ebéd), hogy a kutya odakaphat, ennek lehet maradandó nyoma is, és nem a kutya hibája lesz.

Aztán hagynám a fenébe.

2021. ápr. 5. 09:28
 12/20 anonim ***** válasza:
88%
Hogy hogy? Mint minden masra. Nem jól csinálja, elveszem a kezét. Annyiszor veszem el, ahányszor kell. Megmutatom a saját testén, hogy kell simogatni. Párnán, plüsskutyán...
2021. ápr. 5. 09:29
 13/20 anonim ***** válasza:
96%
Még kicsi hozzá. A kétéves lányom is néha húzza a szőrét a barátnőmék kutyájának, meg olyan is volt, hogy raütött. Persze az esetek többségében tudja simogatni, de még meg kell tanulnia, hogy ezt nem szabad, fáj az állatnak. Nem könnyű, mi is mindig rászólunk olyankor, meg mondjuk, hogy nem szabad, fáj neki, bibis lesz stb, de még mindig nem tudja.
2021. ápr. 5. 10:35
 14/20 anonim ***** válasza:
87%
9-10 hónaposan még csak csapkodni tudta őket, mibel a finommotorikus készségek sincsenek rogton kifejlődve stb, de 1 éves kora után már simogatta őket. Meg kell mutatni sokszor nekik, mire megértik. Bár 19 hónapos azért ehhez már elég nagy. Erélyesen szóljatok rá és mutassatok jó példát, a gyerekek utánzás útján tanulnak.
2021. ápr. 5. 11:10
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Ha az én kutyámra ütne rá, eltörném a kezét és széjjel szaggatnám... Remélem a kutya egyszer jól odakap neki, és megtanulja mi a helyes...
2021. ápr. 5. 11:19
 16/20 A kérdező kommentje:
Húzz már innen te barom.
2021. ápr. 5. 11:21
 17/20 A kérdező kommentje:
Én sem csipázom annyira a gyerekeket, de ilyesmit kívánni beteges.
2021. ápr. 5. 11:22
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekeim 3 és 5 évesek és még jó pár évig tuti nem lesz kutyánk, pontosan azért mert nem tudnak bánni vele. Félreértés ne essék, nem bántják direkt, de annyira imádják a kisallatokat, legyen az cica, kutya, tengerimalac, akármi- hogy állandóan simogatni, nyomorgatni, szeretgetni akarják őket. És nem érzik hol van az a határ ami egy állatnak már sok. Főként a kutyákkal kapcsolatban aggódom ezen mert mindig attól tartok hogy egy kutya odakap nekik ha elege lesz.. Macska már többször karmolta meg őket mikor szekiroztak, de ez sem tantoritotta el őket.

És hiába nagyobbak már, nem babák a gyerekeim, nem bírják visszafogni az állatok iránt érzett vonzalmukat és nem bírják ki hogy ne erintsek meg, menjenek utánuk mindenhova és nyomorgassák szét..

2021. ápr. 5. 14:21
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem többször kell mutatni neki, ahogyan te is próbálod, fogni a kezét.

Kislányom is 19 hós.

Most találkozott először kutyussal anyóséknál mióta jár, de megmutattuk neki hogyan kell simogatni és teljesen megértwtte. Először persze akarta volna megmarkolni a fülét, szemét nyomkodni, de ott voltunk vele végig és azonnal elvettuk a kezét stb.

3.nao már csak ölelte és simogatta.

2021. ápr. 5. 14:50
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk van saját kutyánk, 14 hónapos a kisfiam és meg nem tudtam neki megtanítani, hogy normálisan van jön velük. Ha nagyon be pörög, akkor a kutyáknak mondom, hogy menekülj. Ok már megtanultak ez mit jelent ... remelem, hogy rendezodni fog, mert néha ha nincs bepörögve szépen is tud simogatni. De egyelőre meg inkább utoget akkor is ha simogatni akar amúgy.
2021. ápr. 5. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!