Egy három évesnek ezek a foglalkozások megfelelőek?
Lovaglás, úszás, angol, ritmikus gimnasztika
Vagy mikortól érdemes ezeket elkezdeni, ha szeretném, hogy ezekben jó legyen?
(covid helyzettől független a kérdésem)
Mindenben érdemes az otpimumot keresni. És az óvodás kor nem optimális a szakkörökre járás tekintetében. A saját anyanyelve még épp csak fejlődésnek indult a beszédérés tekintetében, ezért az idegen nyelvel mindenképp kell várni 6-7 éves korig, vagy az után. Az úszás határeset. Heti egy óra testnevelés az oviban épp elég. Pacikkal ismerkedhet, simogathat, néha felteheti rá egy hozzáértő, de mivel a lovaglásra járás is specializálódás, ami nem ovisoknak való, így erről is lebeszélnélek.
RG? A spontán mozgás és spontán, szabad játék a legfejlesztőbb tevékenysége az óvodásoknak:
AZ ÓVODAI NEVELÉS ORSZÁGOS ALAPPROGRAMJA
363/2012. (XII. 17.) Korm. rendelet
(módosítás: 137/2018. (VII.25.) Korm.rendelet rendelkezési alapján)
"V. (azaz római 5-ös pont)
AZ ÓVODAI ÉLET TEVÉKENYSÉGI FORMÁI ÉS AZ ÓVODAPEDAGÓGUS FELADATAI
JÁTÉK
1. A játék a kisgyermekkor legfontosabb és LEGFEJLESZTŐBB tevékenysége, s így az óvodai nevelés leghatékonyabb eszköze. A játék - szabad-képzettársításokat követő
SZABAD JÁTÉKfolyamat
- a kisgyermek elemi pszichikus szükséglete, melynek mindennap visszatérő módon, hosszantartóan és lehetőleg zavartalanul ki kell elégülnie. A kisgyermek a külvilágból és saját belső világából származó tagolatlan benyomásait játékában tagolja. Így válik a játék kiemelt jelentőségű tájékozódó, a pszichikumot, a mozgást, az egész személyiséget fejlesztő, élményt adó tevékenységgé.
[...]
4. A játék folyamatában az óvodapedagógus tudatos jelenléte biztosítja az élményszerű, elmélyült gyermeki játék kibontakozását. Mindezt az óvodapedagógus feltételteremtő tevékenysége mellett a szükség és igény szerinti együttjátszásával, támogató, serkentő, ösztönző magatartásával,
INDIREKT
reakcióival éri el.
5. Az óvodában előtérbe kell helyezni a
SZABADJÁTÉK TÚLSÚLYÁNAK
érvényesülését. A játék kiemelt jelentőségének az óvoda napirendjében, időbeosztásában, továbbá a játékos tevékenységszervezésben is meg kell mutatkoznia."
A cikket 9-esnek is javaslom. Lovagolni kb. 10 éves kortól lehet, rsg szerintem 5, marad az úszás és az angol, ebből az angolnak szerintem semmi értelme, vidd úszásra, az nem árt, 4 éves kortól már meg is tanítják szép lassan.
Három sport plusz nyelv? Ez még egy 10 évesnek is sok lenne, nemhogy egy három évesnek.
Három évesen az legyen a dolga, hogy beszokjon az oviba. Ezek az újgazdag flancolások ráérnek később.
rg meg úszás szerintem 4-5 éves kortól nyugodtan mehet. előbb felesleges, esetleg valami előkészítő csoport, de nincs minden egyesületnek kedve szrakodni ekkorákkal. angolra beadhatod nyugodtan, aztán vagy használ vagy nem, nekem hatéves koromig volt francia nevelőm, aztán egyéb okok miatt egyáltalán nem tanultam, és tíz évvel később a semmiből előbukkant a nyelv :D
lovaglást semmiképp, egyrészt ne kínozd szegény lovat, másrészt normális lovarda nem vállalja, harmadrészt kb 5-6 éves korukig a gerincük nem elég erős, sérülhet a rázkódástól lovon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!