Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ilyen korban lehet migrén?...

Ilyen korban lehet migrén? örökölhető?

Figyelt kérdés
7 éves kislányom 2 napja fekszik, fáj a feje, ma hányt. Miután hányt jobban lett. Dokit felhívtuk, ő azt mondta, hogy valamit összeszedhetett. A férjem viszont migrénes és nála is hasnló a lefolyása. 1-2 nap fejfájás, majd hányás és jobban lesz. Ez lehet ilyen fiatalon? Vagy csak valószínűleg összeszedhetett valamit amit a doki mondott? Láza nem volt. Csak fejfájás+hányás.
2021. márc. 26. 18:14
 1/8 anonim ***** válasza:
98%
Igen lehet. Kb 7-8 lehettem mikor egész nap a wc fölött gubbadztottam hogy mikor tudok már hányni. 30 vagyok, azóta is migrénes. Nálunk is apu migrénes
2021. márc. 26. 18:26
 2/8 anonim ***** válasza:
96%
Igen lehet, kisebbnél is.
2021. márc. 26. 18:43
 3/8 anonim ***** válasza:
95%
Bizony.. 7 évesen már kemény fájdalomcsillapítót szedtem. Sajnos nálunk mindenki migrénes.
2021. márc. 26. 20:49
 4/8 anonim ***** válasza:
94%
Lehet. 5,5 voltam az első rohamnál, a féléves unokaöcsém sajnos szintén az. Melyik oldalon fáj neki? Fényre/szagokra nem érzékeny? Nem evett mostanában sok csokit/szóját/Nátrium glutamátot vagy esetleg sajtot?
2021. márc. 26. 21:32
 5/8 A kérdező kommentje:

Bal oldalon fáj(t) neki, fényre is érzékeny és nyomott is mióta elmúlt neki. Sajnos minden stimmel, azért remélem nem lesz gyakori(?)

lehetséges, hogy egyszeri és nem jön többet?

Tejterméket nem eszik, mert érzékeny rá, a többiről pedig nem tudok. Próbálom egészségesen etetni, de néha becsúszik egy kis csoki, vagy más.

2021. márc. 26. 23:03
 6/8 anonim ***** válasza:
94%

A csokinak semmi köze a migrénhez.

Nekem van hogy havonta többször is van, máskor meg hónapokig se.

A fény bortasztó és a hangok is, legalábbis nálam. A hányás pedig egy megváltás. Gyógyszer általában nem segít, bár néha sikerül elnyomni gyógyszerrel ha azonnal beveszem amint elkezd fájni.

Nálam egyébként nyáron gyakrabban van.

1es voltam

2021. márc. 26. 23:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Én nemrég rájöttem, hogy a magnéziumos pezsgőtabletta +b vitamin kombó segít rajtam valamennyit (nem múlik el de elviselhetőbbé teszi). A nyomottságot az okozza, hogy most nyílván kevesebbet evett, próbálj neki valami könnyűt adni (pl leves), ha egy picit eszik, az már jó.
2021. márc. 27. 10:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Én rengeteg könyvet elolvastam a témában, angolul is. A lényeg, ami mindben megvan, hogy a migrénhez egy speciális személyiség kell, aki maximalista, mindent szépen, jól, tökéletesen akar csinálni. Ez öröklődik családon belül.

Azt nem tudom elképzelni, hogy féléves gyerekben kimutatták a migrént, bár ki tudja.

A baj az, hogy már évek óta nem számít krónikusnak, ha valakinek havonta 4x van migrénje, ami kb hetentét jelent.

Túl hamar felírnak gyógyszert rá, az is baj, mert szőnyeg alá söprik a valódi okot, ahelyett, hogy kiderítenék.

Van, akinél tényleg egy adott étel előhozhatja, de lehet, hog csak azért az ételt hibáztatják, mert akkor eszi valaki, amikor érzi, hogy stresszel, és oldani szeretné a tudat alatti feszültséget.

A migrénes emberre azt is írják, hogy érzékeny, és egyedül, magára vállalva szereti megoldani a dolgait.

Persze, a személyiség olyan, amilyen, azzal kell megtanulni élni, és ezt mindenkinek saját magának kell kitalálnia, hogy konkrétan hogyan tegye. Gyereknek is.

Ami nekem működik; és 15-20 év alatt tapasztaltam ki. Amikor sok, érzésre sok, amikor az egyik dolog közben többfelé elgondol az ember, hogy MÉG ez is hátravan, és MÉG azt is meg kell csinálni, akkor mély levegőt veszek, írok egy listát a fejben fogó teendőkről. A listáról legelőször a legegyszerűbb rutinszerű, hamar megcsinálhatókat pipálom ki akkoris, ha azok várhatnának. Egyből lefeleződik a lista, és örülhet az ember, hogy azok MÁR készen vannak. Aztán előreveszem a másoknak örömet okozókat, azok közül is úgy állítva sorrendet, hogy az egyből megcsinálhatót legelőre. Pl. ha azt terveztem, hogy valakinek adok egy könyvet, vagy sütök valamit, azt letudni.

Így szanálom ki a fejemből a benne járó dolgokat, amíg már csak a néhány olyan marad, amivel hosszabb időt kell tölteni.

Nekem ez működik, már az is előfordul, hogy egy évig se vesz elő a migrén, akkor pedig az első megérzésre azonnal beveszem a gyógyszert, mert ha várok, akkor már nem hat.

Aztán átgondolom, hogy mire nem figyeltem, mikor kellett volna a listát megírni. Hogy tanuljak belőle.

Emellett MINDENT, amit lehet, az első pillanatban csinálok meg. PL. Ahogy megjön, egyből befizetem a számlát, hogy ne foglaljon helyet a fejemben. Egyből visszahívom, akit kell. stb.

Szerintem gyereknek úgy tudnék segíteni, hogy elmondanám pontról pontra konkrétan, hogy most ezt és ezt ezért csinálom. Hogy ki tudja találni magának, hogy mit tegyen.

2021. ápr. 21. 04:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!