Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek is gyorsan vettem...

Szerintetek is gyorsan vettem el a cumit? Ugye nem fog sérül emiatt?

Figyelt kérdés

A lányom 2,5 éves, már csak alváshoz kellett a cumi neki, meg mikor napközben hiszti volt akkor kérte.

Egyik délután séta közben elejtette az úton. Észre sem vette (persze én felvettem, eltettem) és én sem mondtam neki. Este se nagyon kereste, csak alvasnál mondta hogy cumi. Akkor úgy gondoltam itt a megfelelő alkalom/ mivel egy ideje úgy láttam csak megszokás neki/ így elmeséltem neki hogy jajj sajnos elveszett az úton kiesett a zsebéből és nincsen. Sírt egy kicsit én megvigasztaltam és el is aludt. Már 4 napja ez van. Első 2 nap volt egy kicsit bújós, néha még emlegeti hogy cumi. Ha mondja újra és újra elmesélem hogy elveszett. De igazából úgy vettem észre, hogy nem érdekli annyira.

Viszont anyósom szerint ez drasztikus lépés volt és a gyerek ezzel sérülni fog, adjam vissza neki ha nagyon sír miatta.

Én abszolút nem így gondolom. Szerintetek tényleg sérült volna emiatt?

Ha véletlenül cumit lát, talál mondjuk valahol vendégségben, vagy lát másik gyereknél, vagy egy kiesett régi sajátját arra hogyan reagáljunk?

Köszönöm szépen a segítséget.

2021. márc. 20. 15:02
 1/9 anonim ***** válasza:
92%
Dehogy fog sérülni. Emlékeznibsem fog rá
2021. márc. 20. 15:07
 2/9 anonim válasza:
93%
Áldás az ilyen anyós....
2021. márc. 20. 15:14
 3/9 anonim ***** válasza:
93%

Dehogy drasztikus! Az én lányom is így szokott le, neki egyszer reggel tűnt el a lakásban, du. találtam meg, eltettem. Mikor eszébe jutott mondtam, hogy azóta sincs meg... Ő is 2,5 volt

Mondjuk neki napközben is folyton a szájában volt

2021. márc. 20. 15:19
 4/9 anonim ***** válasza:
91%

Mi akkor szoktattuk le róla, amikor náthás volt és köhögött. Ha a szájában volt nem kapott levegőt és hányni is képes volt tőle. 21 hónaposan megértette, hogy neki rossz,ha cumi van a szájában,mert nehezen kap tőle levegőt. 3 nap alatt teljesen leszokott róla. Azóta nem is emlegeti(5 hónapja).

Semmi baja nem lesz ne aggódj. Anyós törődjön a maga dolgával.

2021. márc. 20. 15:21
 5/9 anonim ***** válasza:
96%
Anyósod rosszindulatú. Szuper jól csináltad!
2021. márc. 20. 15:25
 6/9 anonim ***** válasza:
87%
nincs semmi baj ezzel, jol csináltad. az lenne baj ha visszaadnád neki. sajat cumikat javaslom tüntesd el.. ha vkinel lát cumit azzal nincs baj, mondd hogy tudod kislányom, a tiéd elveszett, de ügyes nagy lány vagy, neked már nincs rá szükséged.
2021. márc. 20. 15:29
 7/9 anonim ***** válasza:
93%
Nagyon jól csináltad, semmi baja nem lesz. A nehezén már túl is vagytok! Nekem az első gyerek volt a cumifan. Három évesen felakasztottuk a karácsonyfára a Jézuskának, mert ő még kicsi és nagyobb szüksége van rá. Kellett neki a tudat, hogy ott van, bármikor levehetnénk, de nem kellett.
2021. márc. 20. 15:50
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A bátyaméknál a mikulás vitte el a cumit amikor a lánya 3 éves volt. Szóval ők is egyik napról a masikra szoktatták le. Azóta eltelt 5 év és nem lett lelkibeteg. Kb már nem is emlékszik rá, hogy cumizott. Birom az ilyen anyósokat akik belarakják az ideget az emberbe. Ne foglalkozz vele ez így teljesen jó volt. Örülj neki, hogy a gyerek is ilyen jól viselte.
2021. márc. 20. 17:59
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Én láttam már olyan gyereket, akitől drasztikusan vették el a cumit, de az nem ilyen. :) Ott a gyereken sokkal érezhetőbb volt a lelki törés, pl. be is pisilt éjjel meg ilyesmi.
2021. márc. 20. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!