Szerintetek is gyorsan vettem el a cumit? Ugye nem fog sérül emiatt?
A lányom 2,5 éves, már csak alváshoz kellett a cumi neki, meg mikor napközben hiszti volt akkor kérte.
Egyik délután séta közben elejtette az úton. Észre sem vette (persze én felvettem, eltettem) és én sem mondtam neki. Este se nagyon kereste, csak alvasnál mondta hogy cumi. Akkor úgy gondoltam itt a megfelelő alkalom/ mivel egy ideje úgy láttam csak megszokás neki/ így elmeséltem neki hogy jajj sajnos elveszett az úton kiesett a zsebéből és nincsen. Sírt egy kicsit én megvigasztaltam és el is aludt. Már 4 napja ez van. Első 2 nap volt egy kicsit bújós, néha még emlegeti hogy cumi. Ha mondja újra és újra elmesélem hogy elveszett. De igazából úgy vettem észre, hogy nem érdekli annyira.
Viszont anyósom szerint ez drasztikus lépés volt és a gyerek ezzel sérülni fog, adjam vissza neki ha nagyon sír miatta.
Én abszolút nem így gondolom. Szerintetek tényleg sérült volna emiatt?
Ha véletlenül cumit lát, talál mondjuk valahol vendégségben, vagy lát másik gyereknél, vagy egy kiesett régi sajátját arra hogyan reagáljunk?
Köszönöm szépen a segítséget.
Dehogy drasztikus! Az én lányom is így szokott le, neki egyszer reggel tűnt el a lakásban, du. találtam meg, eltettem. Mikor eszébe jutott mondtam, hogy azóta sincs meg... Ő is 2,5 volt
Mondjuk neki napközben is folyton a szájában volt
Mi akkor szoktattuk le róla, amikor náthás volt és köhögött. Ha a szájában volt nem kapott levegőt és hányni is képes volt tőle. 21 hónaposan megértette, hogy neki rossz,ha cumi van a szájában,mert nehezen kap tőle levegőt. 3 nap alatt teljesen leszokott róla. Azóta nem is emlegeti(5 hónapja).
Semmi baja nem lesz ne aggódj. Anyós törődjön a maga dolgával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!