Más is hízott rosszevő gyerekek mellett amíg otthon volt?
Nem értem, alultápláltak ezek a gyerekek?
Ha nem, akkor minek kell zabáltatni őket, ha nem kérnek enni? Majd ha szól az orvos, hogy most már az egészségüket veszélyezteti a rossz evés, akkor kell jobban foglalkozni ezzel.
Amíg egészségesek, energiadúsak és nem, anorexiásak, max. picit vékonyabbak az átlagnál, nem kell őket zabáltatni.
Igen, én részben ezért nem fogyok.
Rossz szokás a gyerekkoromból jön. Szegények voltunk, alig volt mit enni, ezért elképzelhetetlen volt hogy bármit is kidobjunk.
Azzal próbálom megoldani, hogy magamnak szedek kevesebbet, így nem plusz a maradék.
Nagyobbik gyerekem fényevő. Orvosilag is alultáplált, nem csak szerintem eszik keveset. Minimálisat szedünk neki, mégis marad.
9 tökmindegy. Ha nem trutymoznak, akkor se eszem meg más kajajat. Nem vagyok disznó. Nalunk a kutyaknal landol az ilyen maradék egyébként, de ha nem lennének, kidobnam, vagy ha annyira jó állapotban van, mert nem trutymoznak tenyleg, max a következő étkezésre eltennem a kaját.
Ja most pár kiló van rajtad. Egy év múlva megint lesz pár. Stb. A végén könnyebb lesz átugrani mint megkerülni. De azt nem arulod el, ugyan mi értelme van annak, amit csinálsz?
Merj magadnak annyival kevesebbet, számítsd hozzá a gyerekek meghagyott adagját. De egyébként a gyerekeknek is adhatnál elsőre kevesebbet, bár ez nem mindig kiszámítható. Ha jól esznek, repetázol.
Én a megmaradó főtt ételt vacsorára el szoktam tenni. Van, hogy pont a fiam eszi meg, ha azt kéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!