Húsvétra "ajándék"?
Nálatok szokás húsvétkor az ajándékozás?
Most 5 éves a kisfiunk, tavaly és az előtt volt csokinyuszi+tojás. Előtte meg mondom őszintén nem emlékszem. Tavaly előtt pl. elmentünk állatkertben, tavaly csak kirándulni, mert a vírushelyzet közbeszólt. Most se lehet menni sehova, ha jó idő lesz elmegyünk biciklizni.
Viszont.. mostanában kérdezgeti, hogy vajon mit hoz a nyuszi? Meg ő ezt szeretne stb. Mondtam neki, hogy szerintem a nyuszi nem hoz ajándékot, " de igen, mert X meg Y is ezt kérte..."
Oviból szedi ezeket.
Mi nem vagyunk amúgysem azok a nagy ajándékozók, karácsonyra és születésnapra szokott kapni, de ezen kívül megvesszük a hétköznapokban is azt amit kell, játékot is szokott kapni csak úgy.
Mi a véleményetek?
Nálunk nem szokott ajándékozás lenni.
Én azt gondolom, hogy a gyerekeknek meg kell tanulni, hogy nem minden ünnep az ajándékról szól. A kislányom 4 éves, együtt várjuk a locsolókat, akik csokitojások és egyéb húsvéti édességek közül választhatnak. A lányom ajándéka pedig ilyenkor a locsolás, amit amúgy nagyon élvez.
A fiam még csak 4 hónapos, ő meg majd ha nagy lesz és megy locsolkodni, akkor kap érte valamit azoktól, akiket meglocsolt.
Viszont édességkeresést mi is szoktunk játszani, és a megtaláltakból ehet 1-et a lányom.
Sziasztok!
Köszönöm, hogy írtatok.
Átgondolom kicsit, de túlzásba biztos nem esünk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!